Logo

Svenske kødboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hakket kalv og flæsk
1-2 mellemstore kogte kartofler
½ løg
1 ½ tsk salt
1 æg
¾ tsk malet allehånde
1 ½ dl kaffefløde
Smør til stegning

Sauce
3 dl kraft fra panden
1 kød bouillonterning
2 spsk hvedemel
1 dl mælk eller vand
1 spsk soja
½ dl piskefløde

Skræl og riv kartoflen/kartoflerne på rivejernets grove side.
Pil og hak løget fint og svits det gyldent i smør på panden.
Rør farsen godt sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.
Rul små fine runde kødboller, steg dem brune i smør.
Kom kødbollerne i et varmt serveringsfad.
Dæk med alufolie.
Kom 3 dl vand på panden, rør godt rundt og skrab panden i bunden.
Opløs bouillonterningen i kraften.
Pisk mælk eller vand sammen med hvedemel til en jævning og pisk den ned i kraften på panden.
Smag til med soja og rør til sidst lidt fløde i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her