Logo

Grillstegt lammekølle i skiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Grillstegt lammekølle i skiver

# Ingredienser

Få slagteren til at skære lammekøl­len ud som en osso buco (kødet skæ­res og benene saves).
Brug lammekøl­len i stedet for lammekoteletter, fordi disse indeholder meget fedt og derfor ikke egner sig til at grillstege.

* Tilberedning

Kødet pensles med en anelse oliven­olie og drysses med friskhakket sal­vie og bredbladet persille og eventu­elt med lidt hvidløg.
Der fyres op i grillen i så tilpas god tid, at der kan dannes ordentlige gløder, og endelig med ri­gelig mængde trækul (eller gas).
Lammekødet grilles med forsig­tighed ca. 2-3 minutter på hver side - hvis der kommer flammer løftes grillristen af, indtil fedtet er brændt væk, og der igen kun er gode rene gløder.

Grillstegt lammekølle i skiver
 
Tilbehør:
Små kolde kartofler i marinade med forårsløg og dild:
Små nyopgravede kartofler, børstes så de er rene, men der må stadig gerne være skræl på.
De koges for­sigtigt, hæld først de største i gry­den og tilsæt de mindre, så kartof­lerne er ens kogt.
Nye kartofler er så vandholdige, at de skal koge langt kortere end vin­terkartoflerne, så er kartoflerne små, er 10-12 minutter rigeligt.
Ef­ter afkøling skæres de i skiver og vendes lidt i marinaden, så der bare er et tyndt lag på kartoflerne.
 
Marinade med tidselfrøolie
1 spsk hvidvinseddike med estragon
lidt hakkede friske krydderurter (fx. persille, dild, kørvel, purløg)
3 spsk tidselfrøolie/vindruekerne­olie
1 stort bundt dild
salt og peber
evt. et bdt forårsløg, der snittes fint, som man lader trække i eddi­ken i nogle minutter, 
så den lidt gen­nemtrængende smag forsvinder.
 
Lidt om retten i naturen:
Nye kartoflerne er så lækre, så de ikke behøver at »druk­ne« i en fed mayonnaise/cremefraiche kartoffelsalat, men foretræk­ker man noget mere cremet, kan man i stedet for marinaden anvende de nye syrnede mejeriprodukter med lav fedtprocent, tilsætte lidt dijonsennep, masser af hakkede krydderurter og måske lidt løg eller hvidløg.
 
Tips:
Spinat indeholder ligesom rabarber oxalsyre, som binder calcium og jern, men er man ellers sund og rask og får man tilstrækkeligt calcium og D-vitamin i maden, sker der intet ved at spise spinat, blot ikke det sker hver dag. 


 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her