Iblødsætningstid: ½ døgn. Kogetid i trykkoger: 20 min. 
# Ingredienser
½ kg hvide bønner 
300 g lammebov uden ben 
250 g magert svinekød 
150 g kogeflæsk 
2 spsk olie 
2 hakkede løg 
3 spsk tomatpuré 
3 dl suppe eller bouillon (evt. fra dåse eller terning) 
salt, peber 
2 tsk timian 
1 tsk merian 
1 laurbærblad 
150 g hvidløgspølse eller røget medisterpølse 
* Tilberedning
Læg bønnerne i koldt vand ½ døgns tid. 
Skær kød og flæsk i mundrette stykker. 
Lad olien blive varm i trykgryden. 
Svits først flæsk og løg heri, så kødstykkerne. 
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i gryden sammen med tomatpure, suppe og krydderier. 
Læg låg på gryden og bring den på tryk. 
Lad den koge i 20 min. 
Tag hurtigt trykket af gryden og kom pølsen i - den skal blot lige varmes godt igennem. Smag retten til og server den med groft rugbrød. 
Tips: Cassoulet er på fransk en ovnfast gryde og egentlig skal denne ret i ovnen ½ time ved 225ºC efter den er kogt. Der skal så drysses groft revet brød samt smørklatter over så retten bliver gylden og sprød på overfladen.