Logo

And med pære, figen og salviefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

And med pære, figen og salviefyld 

 

Aktiv tid: 40 min. Stegetid: 2½ time.

# Ingredienser

1 and på ca 3½ kg.
4 pærer
200 g tørrede figner
8 blade frisk salvie
salt og peber

 

* Tilberedning

Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand. 
Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra.

Salt anden ud- og indvendigt med groft salt.

 

Skræl pærerne og skær dem i fine tern.

Del fignerne i mindre stykker og bland med pære og hakket salvie.

Krydr med sort peber og ca 1 tsk groft salt.

Fyld pærefyldet i anden og luk fuglen med kødnåle.

Læg anden på en rist med brystsiden opad.

Husk, at komme ingredienser til en saucebase i bradepanden.

Steg anden ved 190 °C i 40 min. pr. kg., dvs. ca. 2½ time for en and på 3½ kg.

Dryp fuglen med fedt fra bradepanden flere gange under stegning.

Hold øje med bradepanden undervejs, så væden i bunden ikke fordamper. 
Hæld evt. mere ved undervejs.

Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225 °C de sidste 10-15 min af stegetiden.

Tag anden ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sauce.

 

Energi pr person: 6960KJ/1663Kcal.Næring pr 100 g: Protein: 8,6 g. Kulhydrat: 8,8 g. Fedt: 28,2 g.

 

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?