
 
Søndagens middagssalat
er god og fyldig, og rester er perfekte til madpakken. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
2 kyllingebryster 
5 dl hønsebouillon 
125 g ægnudler 
1 spsk sesamolie 
2 forårsløg 
1 agurk 
1 chili 
1 fed hvidløg 
frisk koriander 
 
Dressing: 
2 spsk tahin (se tips)
2 spsk sojasauce 
1 spsk vineddike 
½-1 tsk sukker 
*
 
1. Læg
kyllingebrysterne i en gryde og hæld bouillonen ved. 
Giv det et opkog og
lad dem simre under låg i ca. 10 min. 
 
2. Rens forårsløgene
og snit dem fint. 
Vask agurken, halver
den på langs og skrab kernerne ud. 
Skær agurken i
mundrette stykker. 
Rens chilien for frø
og mellemvægge og hak den fint. 
Pil hvidløgsfeddet
og knus det. 
 
3. Tag kødet op og
fjern skum. Kog nudlerne i bouillonen efter pakkens anvisning. 
Hæld nudlerne i en
sigte og gem bouillonen til en anden dag. 
Vend de afdryppede
nudler med sesamolie i en skål. 
 
4. Dressing: Rør
tahin sammen sojasauce, vineddike og sukker og tilsæt chili og hvidløg. 
Vend dressingen
sammen med nudler, agurk og forårsløg. 
 
5. Skær eller flå
kyllingekødet i strimler og vend det i nudelsalaten 
Drys med friske
korianderblade. 
 
TIPS: Tahin er en
pasta lavet af ristede sesamfrø erstattes evt. af mørk sesamolie eller ristede
sesamfrø og lidt olie.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin