
 
Nuggets kan købes som fastfood, men smager bare bedre, når
de er lavet i dit eget køkken. Server de friskstegte og sprøde kyllingenuggets
med sursød sauce og ovnkartofler. 
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/bagetid: 25 min. 
 
Kyllingenuggets: 
400 g kyllingefilet 
2 æg 
2-3 dl rasp 
½ liter smagsneutral olie 
 
Ovnkartofler: 
1 kg mellemstore kartofler 
2 spsk olie 
salt 
 
Sursød sauce: 
1 lille dåse konc. tomatpuré (70 g) 
1 fed hvidløg 
3 spsk honning 
1 tsk paprika 
3 spsk æbleeddike 
2-3 spsk vand 
 
Tilbehør: 
fx 400 g grønne bønner
2 gulerødder
½ blomkål 
*
 
Skrub kartoflerne rene, og skær dem i kvarte. 
Vend dem med olie på en bageplade med bagepapir, og bag dem
i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min. 
Tjek, om de er møre, og bag dem evt. længere. 
Drys kartoflerne med salt. 
 
Pisk tomatpuré sammen med presset hvidløg, honning og
paprika. 
Rør eddike og vand i til passende smag og konsistens. 
 
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og kom raspen i en
anden dyb tallerken. 
 
Skær kyllingekødet i stykker på ca. 3x3 cm. 
Vend dem i æg og rasp, og læg dem på en tallerken. 
 
Varm olien op til 180 °C i en gryde med høje sider (se TIPS).
 
Steg kyllingestykkerne lidt ad gangen i 4-5 min. 
Tag dem op af olien, når de er gyldenbrune på begge sider,
og dryp dem af på køkkenrulle. 
Drys med salt. 
 
Nip bønnerne, skær gulerødderne i stave, og blomkålen i
store buketter med stok. 
 
Kog 2-3 dl vand op med 1 tsk salt i en gryde.
Kom grønsagerne i, og lad dem simre under låg i ca. 5 min. 
Hæld vandet fra grønsagerne. 
 
Server de varme kyllingenuggets med ovnkartofler, dampede grønsager
og sursød sauce. 
 
TIPS: Brug et termometer, der går op til mindst 200 °C eller
prøv at stege en terning lyst brød; den skal blive smuk gylden på 40 sekunder. 
Den originale dressing krydres med worcestershire-sauce, men
den kan også blendes med 1-2 ansjosfileter
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin