En god gammeldags langtidsstegt andesteg er perfekt til
julemiddagen eller til Mortens aften. Denne opskrift på andesteg, bliver meget mør og
saftig
Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers. Denne
opskrift er nem
# Ingredienser
2 ænder af 3 kg
6 madæbler fx Belle de boskoop
20-30 svesker
300 g grofthakkede suppeurter (fx gulerødder, selleri og
løg)
3 spsk groft salt (efter smag)
2 tsk friskkværnet peber
* Tilberedning
Skær lår med overlår af ænderne.
Skær ligeledes brystet fra, men lad benet sidde ved.
Gem skrog, vinger og indmad til saucen, som man starter med
at lave.
Til den langtidsstegte and varmes ovnen op til 130 °C.
Krydr lår og bryst grundigt med salt og peber.
Afhængig af størrelsen skal lårene have ca 3½ time og
brystet ca 2½ time.
Læg først lårene på en rist over bradepanden, som skal have
vand og lidt ekstra groftsnittede urter i bunden, og lad dem få en time alene.
Læg derpå bryststykkerne ved og steg dem med i yderligere
2-3 timer.
Lad anden hvile tildækket i ½ time inden den serveres.
Stegeskyen sies, skummes fri for fedt og tilsættes saucen.
Eftersom man ikke kan stoppe æbler og svesker i andens indre
i denne udgave, laves de for sig. Skræl æblerne og skær dem i både.
Kom dem i en gryde sammen med sveskerne samt lidt andefedt
og et par skefulde andefond.
Lad det dampe mørt for svag varme, men pas på at æblerne
ikke koger til mos.
Server anden med kogte kartofler, rødkål og andesauce
til, eller prøv en Bigarade sauce.