Logo

Langtidsstegt andesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt andesteg

 

En god gammeldags langtidsstegt andesteg er perfekt til julemiddagen eller til Mortens aften. Denne opskrift på andesteg, bliver meget mør og saftig

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem

 

# Ingredienser

2 ænder af 3 kg

6 madæbler fx Belle de boskoop

20-30 svesker

300 g grofthakkede suppeurter (fx gulerødder, selleri og løg)

3 spsk groft salt (efter smag)

2 tsk friskkværnet peber

 

* Tilberedning

Skær lår med overlår af ænderne.

Skær ligeledes brystet fra, men lad benet sidde ved.

Gem skrog, vinger og indmad til saucen, som man starter med at lave.

 

Til den langtidsstegte and varmes ovnen op til 130 °C.

Krydr lår og bryst grundigt med salt og peber.

Afhængig af størrelsen skal lårene have ca 3½ time og brystet ca 2½ time.

 

Læg først lårene på en rist over bradepanden, som skal have vand og lidt ekstra groftsnittede urter i bunden, og lad dem få en time alene.

Læg derpå bryststykkerne ved og steg dem med i yderligere 2-3 timer.

Lad anden hvile tildækket i ½ time inden den serveres.

Stegeskyen sies, skummes fri for fedt og tilsættes saucen.

 

Eftersom man ikke kan stoppe æbler og svesker i andens indre i denne udgave, laves de for sig. Skræl æblerne og skær dem i både.

Kom dem i en gryde sammen med sveskerne samt lidt andefedt og et par skefulde andefond.

Lad det dampe mørt for svag varme, men pas på at æblerne ikke koger til mos.

 

Server anden med kogte kartofler, rødkål og andesauce til, eller prøv en Bigarade sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her