Du
skal bruge under 1 time på at lave denne dejlige menu og det meste af tiden
passer den sig selv.
Svampebouillon
4 personer.
Arbejdstid: 15 min. Koge-/trækketid: ca. 1 time
#
50
g tørrede, blandede skovsvampe
1
liter hønse- eller kalvebouillon
200
g friske svampe (fx bøgehat eller champignon)
1
glas tør sherry
evt.
salt
Tilbehør:
boller eller brød
*
Læg
de tørrede svampe i blød i koldt vand i ca. 20 min.
Hæld
vandet fra de udblødte svampe, og kog dem i bouillonen i ca. 30 min.
Si
svampene fra, og kasser dem.
Bring
bouillonen i kog, og tilsæt rensede, små svampe (eller stykker af svampe) 1
minut før servering.
Smag
til med sherry og evt. salt.
Server
svampebouillonen med boller eller brød.
Provence-kylling
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stegetid. ca. 45 min. Fryseegnet
#
1
stor kylling eller hane
1
dl olie
salt
og friskkværnet peber
500
g tomater
2
små squash
2
løg
4-5
kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret)
1-2
kviste frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)
evt.
6-8 fed hvidløg
2-3
håndfulde friske basilikumblade
*
Del
kyllingen i 8 stykker med en fjerkræsaks eller kniv: under- og overlår hver for
sig og hvert bryst i 2 stykker med ben.
Gnid
kyllingestykkerne med olie, krydr med salt og peber, og læg dem i et ovnfast
fad eller i en bradepande.
Skyl
tomaterne, og skær dem i både.
Vask
squashene, og skær dem i store terninger.
Pil
løgene, og skær dem i skiver.
Bland
grønsagerne med kyllingestykkerne i fadet.
Tilsæt
timian, rosmarin og evt. pillede hvidløgsfed.
Sæt
fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.
Drys
med basilikum lige før servering.