Logo

Xacuti-Kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Her er også en god opskrift: en goansk klassiker

# Ingredienser1 1/2 kilo kyllingekød

3/4 tsk salt
ca.3 spsk citronsaft
230 gram revet kokosnød
1/2 tsk gurkemeje
5-6 stk tørrede chilier
4 spsk korianderfrø
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk sort peber
5-6 stk kardemommekapsler
1/2 tsk nelliker
5 cm kanel, knækket
stjerneanis
lidt muskatblomme
1/3 stk muskatnød
2 spsk birkes

1 stk løg i skiver
6-7 fed hvidløg
5 cm revet ingefær
1 spsk olie
3-3,5 dl vand
2 stk løg
4 spsk olie
ca.3/4 tsk salt
3 dl vand
friske kariblade

* Tilberedning

Kyllingekød overdrysses med salt og citronsaft. Det hele blandes godt og marinerer i omkring 20 minutter.

Nu til saucen, der kræver mange ristede og sauterede ingredienser. I panden kommes revet kokosnød. Der tilsættes gurkemeje og røres rundt. Der tilsættes tørrede chilier, korianderfrø, spidskommenfrø, fennikelfrø, sort peber, kardemommekapsler, nelliker og knækket kanel. Stjerneanis giver saucen den specielle smag. Så tilsættes muskatblomme og muskatnød.

Alle krydderierne ristes på en tør pande. Tilsæt birkes og lad dem riste med i få sekunder. Derpå tages de op og kværnes. Så skal løg, hvidløg og ingefær brunes i olie. Når krydderipastaen skal laves, kommes kokos i blenderen, tilsæt de ristede krydderier. Tilsæt de sauterede løg. Dertil vand. Og så skal det blendes.

Afslutningsvis er 2 løg blevet brunet i olie. Og så tilsættes al krydderipastaen. Der røres rundt.

Så kommer de marinerede kyllingestykker i. Tilsæt salt og vand. Varm det op, til det simrer, læg låg på og lad det stå 25 minutter, eller til kødet er mørt. Når kødet er mørt, mangler det sidste: Drys friske kariblade over. 



Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.639 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cæsar-salat med kyllingHjemmelavede brødcroutoner sætter prikken over i'et i den mættende salat
• HønsesalatHønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes andre grønsager som...
• Helstegt kylling med krydderurter og pastasalatKylling bliver ekstra saftig, når den steges hel på ben, og ovnstegt kylling med sprødt...
• Æble trifli 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!