Logo

Gravad fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gravad fisk

Gravad laks, eller gravlaks som vi også kalder den, er rimeligt billig, når man selv tilbereder den.

 

Rens og udben fisken, men tag ikke skindet af.

Skyl fileterne og lad dem dryppe af.

Bland 4 spsk salt, 2 spsk melis og 1 tsk stødt sort peber til ca. 1 kg laks eller til ca. 1½ hel fisk, fx ørred, helt eller makrel.

Strø det meste af sukker-salt-blandingen på kød siderne og læg godt med dild på.

Læg fileterne med kødside mod kødside og med den tykke del mod den tynde.

Læg fisken i en plastpose med resten af sukker-salt-blandingen.

Læg pres på fisken, fx et spækkebræt med noget tungt over.

Stil den i køleskabet i 2 døgn, hvis det er laks, ellers 1-1½ døgn.

Vend posen, når halvdelen af tiden er gået.

Skrab krydderblandingen af inden fisken skæres ud.

 

Gravad fisk kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Fisken kan også fryses, men så skal lagen hældes fra.

Gravad fisk kan serveres som forret med salat og gravlakssauce. Du kan også servere kogte kartofler til og servere den som hovedret. Gravlaks er også fint til smørrebrød og i salater.

 

Gravlakssauce

Til 4 personer. Tilberedningstid: 5 min.

#

4 spsk usødet sennep

1 æggeblomme

1½ spsk melis

1 spsk hvidvinseddike

½ dl finthakket dild

1 dl olie

salt og peber fra kværn

*

1. Rør sennep, sukker, eddike og dild sammen i en skål.

2. Tilsæt olien i en tynd stråle.

Rør til saucen er jævn og smag den til.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Laks med mandler og tyttebærfromageInd imellem de mange gæstebud med andesteg og svinekød kan det være godt med lidt fisk....
• Stegt laks og pasta med citroncremeSteg gerne laksen lige i underkanten, så den er dejlig saftig indeni. Tilbehøret er...
• Salat med stegt laks, bønner og brødPandestegt laks i brud med grønne bønner, tomater og brød - lidt rå rødløg og frisk...
• Melonsorbet med pernodEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!