Nyd de friske og velsmagende meloner i sommermaden. De er
pragtfulde både i salater og som tilbehør til fisk og lyst kød.
Melonsalat med feta
og pinjekerner
Arbejdstid: 25- min. I kke fryse-egnet (4 personer)
#
600 g renset vandmelon
1 bdt rucolasalat eller feldsalat
1 rødløg og/eller 2-3 forårsløg (fintsnittet)
75-100 g fetaost (salatost)
3 spsk pinjekerner (ristede)
frisk mynte eller basilikum
Dressing:
1½ spsk lime- eller citronsaft
3 spsk olie
salt og peber
*
Skræl melonen og skær den i passende stykker, befri·den for
frø.
Anret dem på et fad med skyllet og slynget salat og dryp
dressingen over.
Drys med rødløg og/eller forårsløg og fetaost.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og drys dem over
salaten sammen med lidt friskhakket mynte eller basilikumblade.
Tips: Brug evt. flere slags melon eller udvid med skivede
friske jordbær. Sorte oliven er også gode her.
Stegt laks med melon
og lime
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8-10 min. Ikke fryse-egnet, (Til
2 personer. Er du alene så halver portionen.)
#
300 g laksefilet
½ spsk olie
½ melon (cantaloupe, netmelon, honningmelon)
2-3 forårsløg (fintsnittet)
Marinade:
½ spsk farin
½ spsk soja
1 tsk fintrevet limeskal
1 spsk limesaft
1 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: brød eller nye kartofler
*
Pisk marinaden sammen.
Befri melonen for frø og skræl og skær den i tern.
Drys dem med lidt salt.
Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande
med olie 3-5 min. på hver side--først på skindsiden.
Anret med melontern, dryp marinaden over og drys med forårs
løg.
Server med brød eller friskkogte kartofler.
Melonsorbet eller
ispinde
Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 8 timer. Ikke fryse-egnet (¾ liter
is = 12 små ispinde)
#
1-2 meloner (honning, net, galia eller cantaloupe)
1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
3 spsk sukker
½ stang vanilje
3 spsk citron- eller limesaft
*
Befri melonen for skal og frø, skal og skær den i tern - der
skal være 400 g.
Læg dem i en frysepose i fryseren natten over.
NÆSTE DAG: Tag melonen ud af fryseren og lad den tø op 10-15
min.
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i, til det bliver
en blød marengs.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kør de frosne melontern til mos med vanilje og citrussaft i
en foodprocessor.
Tilsæt marengsmassen og frys i en plastbøtte eller i
ispindeforme.
Tips: Hvis du ikke har ispindeforme, kan du bruge små glas
eller kopper og stikke træpinde i.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin