 
 
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000
spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder
Til 4 personer 
 
#
4 skovduer 
6-8 salvieblade 
salt og peber 
4 spsk (oliven)olie 
2 mellemstore rødløg 
2 fed hvidløg 
2 stilke blegselleri 
2½ dl rødvin 
2 dl vildtfond eller hønsefond 
2 spsk konc. tomatpuré 
Majsstivelse 
*
 
Krydr de rensede duer ud- og indvendig med salt og peber. 
Fyld dem med salvieblade og luk for åbningen. 
Brun dem på alle sider i olie i en gryde. 
Tag dem op og svits herefter delte løg og delte hvidløgsfed
samt snittet blegselleri. 
Kom duerne tilbage i gryden og hæld vinen ved. 
Lad det koge ind kort og tilsæt tomatpureen udrørt i
vildfonden/bouillonen. 
Læg låg på gryden og lad duerne mørne i ca. 40 minutter.
Vend dem af og til. 
Tag duerne op af gryden. 
Si evt. skyen. 
Kog den lidt ind og jævn med majsstivelse udrørt i lidt
koldt bouillon eller vand. 
Server duerne med den gode sauce samt løskogte ris blandet
med persille og reven 
citronskal.
 
