serveret med jordskokkekompot med porre
 
2 ænder
100 g bacontern
½ snittet savoykål
4 gulerødder
4 dl  fond
 
500 g jordskokker
2 store porrer
hvidløg
smør og ½ l. piskefløde
et lille bundt persille, hakket
 
Ænder brunes i gryde og tages derefter op. 
Dernæst ristes bacontern sammen med savoykål og gulerødder, hvorefter der påhældes 4 dl  fond. 
Det hele tages op og tilsættes 100 g smør. 
Ovenpå dette lægges anden og hele herligheden stilles i ovnen i 15-20 minutter, hvorefter anden skæres ud og anrettes oven på sauteen. 
Til dette serverer vi jordskokkekompot:
Jordskokker skrælles og skæres i passende stykker. 
Sauteres i smør med porrer og hvidløg. 
Piskefløde tilsættes. 
Det hele koges, til det har en passende konsistens. 
Til sidst tilsættes persille.