Logo

Ærte- og basilikumtærte med marinerede gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ærte- og basilikumtærte med marinerede gulerødder

 

Tærten her er bagt uden en tærtedejsbund. Køb evt. en færdig rulle tærtedej eller lav selv en mørdej med salt. Prik bunden med en gaffel og forbag den 10 min. før ærtemassen fyldes i.

Arbejdstid: 30 min. Stege/koge/bagetid: 50 min. Tærten er fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 spsk olie

1 spsk revet parmesanost

100 g forårsløg (fintsnittet)

600 g friske eller frosne ærter

½ dl varmt vand

2 tsk friskhakket mynte

2 spsk friskhakket basilikum

salt og kværnet peber

150 g hytteost

2 æg

2 spsk revet parmesanost

 

Tilbehør:

300 g gulerødder

1 spsk honning

1 spsk hvid balsamicoeddike

friskhakket mynte

salt og peber

*

 

Varm ovnen til 180 °C.

Pensl en lille tærteform med olie og drys med revet parmesanost.

Sauter forårsløg og ærter blanke i en gryde med resten af olien og tilsæt vand.

Kog det igennem et par min, tilsæt halvdelen af krydderurterne og smag til med salt og peber.

Tag gryden af varmen.

Kør halvdelen af ærterne til mos i en foodprocessor og tilsæt hytteost og æg.

Hæld det sammen med resten af ærterne og tilsæt parmesanost og resten af krydderurterne.

Kom blandingen i tærteformen og sæt den i ovnen ca. 30-45 min.

Den skal slippe kanten og være fast i midten.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.

Sauter dem let i honning og eddike, til de er møre.

Smag til med mynte, salt og peber og server dem lune eller afkølede.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ærter á la FrançaiseÆrter som en franskmand ville have lavet dem, men mest, fordi danske ærter bare hører til...
• ÆrtepuréÆrtepuré er fantastisk som dip, dressing og tilbehør til aftensmaden. Og ud over at smage...
• Stuvede nye kartofler og ærterPrøv at stuve nye kartofler og ærter med cremefraiche og friske krydderurter. Det er...
• Blå ost med portvinHvis du vil serverer ost til gæsterne efter maden, så kan man da lige så godt gøre det...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os