Logo

Ærte- og basilikumtærte med marinerede gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærte- og basilikumtærte med marinerede gulerødder

 

Tærten her er bagt uden en tærtedejsbund. Køb evt. en færdig rulle tærtedej eller lav selv en mørdej med salt. Prik bunden med en gaffel og forbag den 10 min. før ærtemassen fyldes i.

Arbejdstid: 30 min. Stege/koge/bagetid: 50 min. Tærten er fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 spsk olie

1 spsk revet parmesanost

100 g forårsløg (fintsnittet)

600 g friske eller frosne ærter

½ dl varmt vand

2 tsk friskhakket mynte

2 spsk friskhakket basilikum

salt og kværnet peber

150 g hytteost

2 æg

2 spsk revet parmesanost

 

Tilbehør:

300 g gulerødder

1 spsk honning

1 spsk hvid balsamicoeddike

friskhakket mynte

salt og peber

*

 

Varm ovnen til 180 °C.

Pensl en lille tærteform med olie og drys med revet parmesanost.

Sauter forårsløg og ærter blanke i en gryde med resten af olien og tilsæt vand.

Kog det igennem et par min, tilsæt halvdelen af krydderurterne og smag til med salt og peber.

Tag gryden af varmen.

Kør halvdelen af ærterne til mos i en foodprocessor og tilsæt hytteost og æg.

Hæld det sammen med resten af ærterne og tilsæt parmesanost og resten af krydderurterne.

Kom blandingen i tærteformen og sæt den i ovnen ca. 30-45 min.

Den skal slippe kanten og være fast i midten.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.

Sauter dem let i honning og eddike, til de er møre.

Smag til med mynte, salt og peber og server dem lune eller afkølede.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her