Logo

Ørred i sennepssovs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ørred i sennepssovs

 

Ørred i sennepssauce. Der hører nye kartofler til.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time. Ikke fryseegnet

#

4 ørreder à ca 250 g

2 dl tør hvidvin eller 3 dl fiskebouillon

1 citron

2-3 små løg

1 laurbærblad

2 æggeblommer

1 dl fløde persille

10 g smør

1 tsk hvedemel

½-1 spsk lys fransk sennep

salt og hele peberkorn

*

1. Rens og tør ørrederne, skær gællerne fra men lad hoved og hale sidde.

Gnid fiskene med salt og lad dem trække i 10min.

 

2. Bland hvidvinen med 1 dl vand, tilsæt tynde citronskiver, peberkorn, laurbærblade, skivede løg og bring det i kog.

 

3. Skyl ørrederne og læg dem i lagen.

Lad dem simre i den over svag varme i 15 minutter, hvorefter fiskegryden tages af varmen og fisken "hviler" endnu 5 minutter i kogelagen. En mindre fisk koger kun i 10 minutter. Prøv selv efter - kan rygfinnens ben trækkes let ud - er fisken færdig kogt.

 

4. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen.

Spæd med den siede fiskelage og lad saucen koge i 2 min.

Tag gryden fra varmen.

Pisk æggeblommerne i samt sennep og fløde.

Sæt gryden over igen.

Lad saucen varme igennem. Den må ikke koge.

 

5. Skær et snit gennem fiskeskindet lige bag hovedet og træk skindet af.

 

6. Læg fisken på et varmt fad, hæld saucen over og drys med finthakket persille.

Server nye kartofler til.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet ørred med mynte-gulerødder og frugtspid med isPå denne tid af året er det dejligt at nyde maden fra grillen. Det er tit pølser og...
• Varmrøget ørred med citron-grønsagerDejlige sommergrønsager er sauteret i olie og smagt til med citron. Serveret med lidt...
• Grillet ørred med mynte-gulerødder og frugtspid med isPå denne tid af året er det dejligt at nyde maden fra grillen. Det er tit pølser og...
• Babaco-kompotBabaco-kompot kan serveres med kokos eller ingefæris eller i surmælksprodukter til...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os