Logo

Ørred i sennepssovs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ørred i sennepssovs

 

Ørred i sennepssauce. Der hører nye kartofler til.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time. Ikke fryseegnet

#

4 ørreder à ca 250 g

2 dl tør hvidvin eller 3 dl fiskebouillon

1 citron

2-3 små løg

1 laurbærblad

2 æggeblommer

1 dl fløde persille

10 g smør

1 tsk hvedemel

½-1 spsk lys fransk sennep

salt og hele peberkorn

*

1. Rens og tør ørrederne, skær gællerne fra men lad hoved og hale sidde.

Gnid fiskene med salt og lad dem trække i 10min.

 

2. Bland hvidvinen med 1 dl vand, tilsæt tynde citronskiver, peberkorn, laurbærblade, skivede løg og bring det i kog.

 

3. Skyl ørrederne og læg dem i lagen.

Lad dem simre i den over svag varme i 15 minutter, hvorefter fiskegryden tages af varmen og fisken "hviler" endnu 5 minutter i kogelagen. En mindre fisk koger kun i 10 minutter. Prøv selv efter - kan rygfinnens ben trækkes let ud - er fisken færdig kogt.

 

4. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen.

Spæd med den siede fiskelage og lad saucen koge i 2 min.

Tag gryden fra varmen.

Pisk æggeblommerne i samt sennep og fløde.

Sæt gryden over igen.

Lad saucen varme igennem. Den må ikke koge.

 

5. Skær et snit gennem fiskeskindet lige bag hovedet og træk skindet af.

 

6. Læg fisken på et varmt fad, hæld saucen over og drys med finthakket persille.

Server nye kartofler til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her