Logo

- 1. juledag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- 1. juledag

Vildt-gullasch

ca. 800 g dyrebov, udskåret til gullasch

½ flaske rødvin

1 laurbærblad

10 tørrede enebær

smør eller margarine

salt og peber

125 g små løg

500 g champignon

2 dl piskefløde

Tilbehør: Rønnebærgelé, Kartoffelmos - se Tillæg eller Rå­stegte kartofler - se Tillæg

*

Puds om nødvendigt kødet af, læg det i en skål, der nogenlunde slutter om det, og hæld vinen over.

Tilsæt knust laurbærblad og knuste enebær og læg låg over.

Lad kødet trække i 24-48 timer og vend det et par gange.

Tryk det afi køkkenrulle og brun det kraftigt i rigeligt smør eller margarine i stegegryden. Tilsæt salt og peber og si så meget af lagen over, at det står halvt op om kødet.

Læg låg over og lad det snurre 1-1¼ time.

Brun de pillede løg i lidt fedtstof og kom dem i gryden.

Tilsæt om nødvendigt lidt mere siet lage.

Læg låg over og lad retten snurre videre, til alt er mørt 15-25 minutter.

Rist champignonerne i smør eller margarine og kom dem i den færdige ret.

Smag eventuelt til med salt og peber og rør fløden i til sidst.

Varm retten igennem og server den med kartoffelmos eller råstegte kartofler og rønnebærgelé.

 

 Madopskrift billede 

Ostesalat

150 g mild ost

150 g kogte, grønne bønner

150 g mayonnaise

1 spsk Dijon-sennep

hvidløgssalt

1 rød peberfrugt eller rødløg

Tilbehør: rugkiks

*

Skær osten i terninger og bønnerne i småstykker.

Bland mayonnaisen med sennep og smag til med hvidløgssalt.

Hæld det over salatblan­dingen og vend det godt.

Stil salaten i køleskabet et par timer.

Pynt ved serveringen med tynde ringe af rød peberfrugt og server rugkiks til.

 

 Madopskrift billede 

Appelsinsorbet

4 dl friskpresset appelsinsaft

2 æggehvider

125 g florsukker

*

Si saften, fyld den i en form og frys den.

Rør den op 4-5 gange med ½ times mellemrum i begyndelsen af frysetiden.

Pisk umiddelbart før serveringen æggehviderne meget stive og pisk lidt efter lidt flor­sukkeret i.

Vend det i den færdigfrosne is og fordel det straks i cham­pagne- eller portionsglas.

Server desserten omgående.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her