Logo

- 2. pinsedag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- 2. pinsedag

Dild-kyllinger

2 friskslagtede kyllinger

1 suppevisk

1 løg

2-3 bdt dild

2 hønsebouil­lonterninger

1 spsk smør eller margarine

2 spsk hvedemel

salt

citronsaft

Tilbehør: brød, løse ris - se Tillæg

*

Del kyllingerne i kvaner og læg dem i en gryde med ca. l l kogende vand, tilsat suppevisk, løg, halvdelen af dilden samt bouillonternin­ger.

Lad det koge sagte under låg, til kyllingerne er møre - ca. 45 minutter.

Tag dem op og kog suppen godt ind.

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd med så meget af den kogende, siede suppe, at der dannes en ret tynd sauce.

Tilsæt resten af dilden, der er klippet fint, og smag saucen til med lidt salt og citronsaft.

Læg kyllingerne tilbage i saucen og varm retten igennem.

Server løse ris og brød til.

 

Madopskrift billede 

Farmors kræmmerhuse

1 lille bakke jordbær

1 spsk florsukker

2 æg

75 g sukker

50 g hvedemel

2,5 dl piskefløde

*

Tag 4 jordbær fra til pynt.

Skær resten i stykker og drys dem med florsukker.

Pisk æg og sukker hvidt og sigt hvedemelet i.

Rør dejen sam­men og hæld den i en velsmurt rouladeform.

Bag den i ca. 8 minut­ter ved 200°C

Tag formen ud og del straks kagepladen i 8 ensartede firkanter.

Form dem til kræmmerhuse og stil dem til afkøling i glas, så de holder formen.

Pisk fløden meget stiv med de mosede jord­bær og fyld det i de afkølede kræmmerhuse umiddelbart før serve­ringen.

Pynt hvert med ½ jordbær.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.886 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?