
Trækul:      Direkte      
Gas:           Direkte/middel varme 
Forberedelse: 40 minutter. Stegetid: 12 minutter 
 
4 rensede makreller 
1 bundt frisk dild 
1 citron 
Dilddressing: 
1 citron 
2 spsk olivenolie 
1 lille løg, hakket 
1 fed hvidløg, knust 
200 g hakkede tomater fra dåse 
1 tsk sukker 
4 spsk rødvinseddike 
1 ¼ dl ekstra jomfruolivenolie 
2 spsk hakket frisk purløg 
2 spsk kapers, afdryppede 
salt og friskkværnet sort peber 
 

A. Vask makrellerne under rindende, koldt vand og skær finnerne af. 
Skær tre eller fire snit i kødet på begge sider af hver fisk. 
Læg en lille dildkvist i hvert snit og stil fiskene til side. 
Hak resten af dilden og sæt den til side. 
 
B. Dilddressing: Varm olivenolien i en lille kasserolle og lad løg og hvidløg stege i 2-3 min., til de er bløde. 
Hæld de hakkede tomater i og lad dem simre i 10-15 min. 
Hæld imens 2 spsk eddike og sukkeret i en lille ren kasserolle, lad det koge voldsomt, til det er reduceret til omkring 2 teskefulde. 
Rør eddiken i tomatblandingen. 
 
C. Passer blandingen gennem en sigte ned i en ren kasserolle og lad den koge 1-2 min., til den er blevet lidt tykkere. Lad blandingen køle af. 
 
D. Hæld resten af eddiken i en skål sammen med olivenolien, det hakkede dild, purløg, salt og peber. Pisk det godt sammen. 
Rør tomatblandingen og kapersene i kryddereddiken. 
 
E. Pensl makrellerne med lidt olie, læg dem på stegeristen og grill dem direkte over middel varme i 10-12 min., til de er gennemstegte. 
Serveres varme med kold dressing til. 
 
Tips: Du skal ikke undre dig over at dressingen måske skiller, når du øser den over tallerkenen, for det er sådan den traditionelt serveres.