Logo

- Hovedret ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
De fleste af kategoriens opskrifter er med tilbe­hør, så de bliver komplette frokoster og mid­dage. Råd om hvordan du kan vælge gode fødevarer, se: »Hvad skal jeg spise ?«
 
Grønsager og frugt
Vi anbefaler for det meste en råkostsalat først, hvis der er kogte eller tilberedte grøn­sager til måltidet. Se forslag til råkostsalater.
En gang imellem serveres vineddikedressing eller en anden dressing til salaten, navnlig hvis maden ellers er mager. Til en federe ret serveres salat uden dressing.
Det er en god vane at spise salaten før ho­vedretten. Så bliver det lettere at spise tilpas lidt af hovedretten.
Til at slutte måltiderne med foreslår vi ofte en frugt. Hvis du vil, kan du gemme frugten til mellemmåltid.
 
Drikke til måltidet
Vand er en fortræffelig drik til måltidet, ger­ne med is og nogle agurke- eller citronskiver i. Kalorielet øl eller mineralvand er også go­de alternativer. Ved festlige lejligheder kan du drikke et par glas vin til maden. I opskrifter­ne har vi regnet med vand til maden.
 
Smørrebrød
Brød indgår i næsten alle måltider og som re­gel et fiberrigt brød. Du kan vælge mellem forskellige slags fedtstoffer til at komme på brødet. Hovedreglen er, at fedtstoffet inde­holder lidt mættet fedt. Vi har valgt at bruge blød plantemargarine både til at stege i og på brødet. Grunden er, at det er vores erfaring, at der er mange en- og topersoners hushold­ninger, hvor man ikke kan have flere slags margarine hjemme, fordi fedtstofferne kan blive for gamle, inden de er spist op. Så bli­ver det nødvendigt at vælge en margarine, som egner sig både til brød og til madlav­ning, hvilket de bløde plantemargariner gør. Vil du hellere bruge flydende margarine til madlavning, kan du kombinere det med al­mindelig plantemargarine, diætmargarine el­ler minarine på brødet.
Se også: »Fedtsammensætning«, hvor meget de forskellige fedtstoffer indeholder af mættet og flerumættet fedt. Desuden opgives kole­sterolindholdet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte rødspætter, ostecreme og kartofler med løvstikkesaltEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelkroketter med tungeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tomat-slam-pamEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tun mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os