Logo

- Julemiddag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Økologisk helstegt landand, sveske-puré og rødkål med bagte æbler smagt til med sherry-eddike og tranebær. Hertil brunekartofler samt kraftig glace med appelsin.

Økologisk helstegt landand, sveske-puré og rødkål med bagte æbler smagt til med sherry-eddike og tranebær. Hertil "brunekartofler" samt kraftig glace med appelsin.


1 økologisk land­and cirka 2,8 kg, 

200 g svesker, 

5 dl rød­vin, 

1 rød­kål, 

2 æbler, 

1,5 dl sherry-eddike, 

2 dl trane­bærsaft, 

5 bage­kartof­ler, 

2,5 dl piske­fløde, 

100 g rørsukker
*

Anden saltes, lægges i en brade­pande med brystet opad og kommes i en forvarmet ovn ved 160°C i 2½ time.

Anden tages ud og vendes, så brystet vender nedad.

Lad derefter anden hvile i cirka 10 minutter.

 

Brunkartoflerne: skær bagekartofler i helt tynde skiver.

Sæt sukker over på en pande og smelt dette, til det er gyldent.

Tilsæt derefter fløde.

Det hele vendes derefter sammen med de fintsnittede kartofler og krydres godt med salt og peber.

Herefter lægges det i et ildfast fad med bagepapir og bages i 45 minutter ved 150°C.

Når "brunekartoflerne" er bagt, tages de ud og lægges i pres på køl.

 

Rødkål: fjern stokken fra rødkålen og del kålet i fire.

Snit derefter rød­kålen i tynde strimler.

Rødkålen blancheres i letsaltet vand, til den er al dente.

I en ny gryde tages sherry-eddike og tranebærsaft og koges sammen til en let syrlig sauce.

Tilsæt den blanche­rede rødkål, til den har fået smag.

Til sidst vendes bagte æblebåde i.

 

Sveskepuré: sveskerne udstenes og simrer i rødvin i 20 minutter.

Herlig­heden pureres og smages til med salt og peber.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønne kåldolmereEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Saltindbagt oksemørbradEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hornfisk i fadHornfisken er især kendt for sine mange grønne ben. Den grønne farve gør dem lette at...
• Flødeis - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
767601-11-2016 12:43:19 Gitte
Den bliver så lækker

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os