Logo

- Kødretter ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kød indeholder meget jern, og desuden er de velafpudsede stykker fra de fleste dyr meget magre. Det reelle kød burde foretrækkes frem for mange af de pølse- og farsretter, som der spises så meget af. Kødets fedt indehol­der som regel en stor del mættet fedtstof, derfor er det vigtigt, at vi vælger de magre udskæringer eller skærer fedtet væk. Kød fra vilde dyr fx. elg, rensdyr, rådyr, hare er som regel magert. Du bør udelade retter af fed entrecote, fedt brystkød, flæsk og bacon. Der er mange alternativer til de kødstykker. Kylling og andre fugle er magre og det meste fedt sidder i skindet og rundt om gumpen.
I de ♥ venlige opskrifter findes en hel del almindelige retter, men også nogle der er lidt anderledes, som den indiske lammegryde og den indiske kylling. Det typiske for indisk madlavning er, at man først svitser krydderi­erne forsigtigt i lidt olie for at få krydderier­nes smag frem. Krydderier som fx. karde­momme og kanel er lidt usædvanlige i kød­retter, men vi garanterer, at det smager væl­dig godt. Vær ikke bange for at bruge den mængde krydderi, der er anført i opskrifter­ne. Gryderetterne er ikke for stærke.
Ved stegning i ovn anbefaler vi dig at bru­ge kødtermometer. Vil du have kødet rødt (rare) indeni, slutter du stegningen, når temperaturen i centrum er 60°. Ved 70° er kødet lyserødt (medium) og ved 75° er det helt gennemstegt (well done). Det mest almindelige er at stege ved en ovntemperatur på 160-175°. Har man god tid, får man mere smag og mindre stegesvind, hvis man steger ved meget lav temperatur, ca. 100°. En lam­mesteg på ca. 2 kg tager det i så fald ca. 4 ti­mer at stege. Alle stege bør efter stegningen hvile 1/4-1/2 time, evt. pakket i pergamentpa­pir, inden de skæres for.
Ved bruning af bankekød eller stegning af tynde kødskiver er det nødvendigt med lidt højere temperaturer. Vi anbefaler derfor plantemargarine i pakker, fordi det tåler hø­jere temperaturer. Når du har brunet kødet, kasserer du det fedtstof, der er på panden. Bankekød tages over i en anden gryde og ko­ges færdig med krydderier.
100 g kød indeholder ca. 70 mg kolesterol.
Det betyder, at maden kommer til at inde­holde store mængder kolesterol, hvis den be­står af store mængder kød. En passende mængde er 75- 125 g kød pr. person om da­gen, afhængig af den type ret du laver.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Laks med skorpe af soltørret tomat med spinat og jordskokkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Biksemad med søde kartofler server spejlæg og chili tilLidt sødere udgave af den gode, gamle biksemad. Derfor tilsætter vi en god chili, som kan...
• Lasagne med urtefyldFantasien har ingen grænser når det gælder lasagne! Denne variant er fyldt med bl.a....
• Kastanjekage med engelsk cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os