Logo

Frikadeller med æblesalat og selleripuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller med æblesalat og selleripuré

 

Gode frikadeller kan alle vist lide her er de rørt med svinekød, men de kan også laves med kyllinge-, kalkun-, kalve- eller oksekød eller en blanding.

Arbejdstid: 30 min. Frikadellerne er fryseegnede. 4 personer.

 

Frikadeller:

500 g hakket svinekød

1 tsk salt

1 æg

1 dl havregryn

friskkværnet peber

1-2 dl mælk

2 spsk olie eller smør til stegning

 

Selleripuré:

500 g knoldselleri (skrællet)

salt

 

Æblesalat:

2 røde æbler

1 lille rødløg

 

5 stilke frisk timian

2 spsk æbleeddike

2 spsk olie

 

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

*

 

FRIKADELLER: Rør kødet sejt med salt.

Rør ægget ud i kødet.

Rør havregryn og peber i og spæd med mælken, til farsen er god og lind.

Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem i olie eller smør, til de er gyldenbrune og gennemvarme.

 

SELLERIPURÉ: Skær sellerien i store terninger, kom dem i en gryde og dæk med vand.

Kog sellerien, til den er helt mør.

Hæld vandet fra, men gem lidt af det.

Blend sellerien til en blød pure og spæd evt. med lidt af kogevandet, hvis den er for tyk.

Smag til med salt.

 

ÆBLESALAT: Skær æblerne i tynde skiver og løget i tynde både.

Pil timianbladene af kvistene og hak dem fint.

Bland æbleeddike og olie sammen og vend denne dressing med æbler, løg og timian.

Smag til med salt og peber.

 

Server frikadellerne med selleripuré, æblesalat og kogte kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her