Logo

Aborre - den sunde fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aborre - den sunde fisk

 

Udelukkende fisk og grønsager! Med denne hurtige tilberedningsmetode bevarer ingredienserne deres smag og næringsstoffer.

• Kortere tilberedningstid indebærer at maden bevarer flere vitaminer og andre næringsstoffer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning ca. 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Aborre - den sunde fisk

800 g filet af aborre

1 lille kinakål

3 små gulerødder

1 lille zucchini

2 spsk friskpresset citronsaft

salt og peber

1 tsk provencalske urter

1 liter grønsagsbouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Halver kinakålen og fjern den hvide stamme.

Skyl kålen og striml den fint.

 

2 Skræl gulerødderne.

Skyl zucchinien og skær den i meget tynde skiver.

 

3 Skyl fiskefileterne i koldt vand og lad dem dryppe af.

Dryp dem med citronsaften.

 

4 Bland grønsagerne og læg dem i en dampindsats.

Læg fiskefileterne ovenpå.

Drys med salt, peber og urter.

 

5 Bring bouillonen i kog i en gryde.

Bunden skal være dækket med mindst 3 cm væske.

Sæt dampindsatsen ovenpå.

Læg tætsluttende låg på og lad fisken dampe sammen med grønsagerne i 7-10 min.

 

6 Varm 4 tallerkener i ovnen.

Anret fisk og grønsager på tallerkenerne og dryp med lidt bouillon.

Server med brød.

 

Tips & råd

 

En enkel regel ved tilberedning af fisk er: skyl, syre, salt af i koldt rindende vand, dryp med friskpresset citron og salt lige før tilberedning.

 

Stik en knivspids i den tykkeste del af fisken.

Hvis spidsen bliver varm er fisken færdig.

 

VARIATION

I stedet for at anvende aborre, som er en ferskvandsfisk, kan du bruge rødfisk, kuller eller torsk. Server fisken med brød, en sprød grøn salat og/eller nye kartofler.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 207 = kJ 869

Kulhydrat 7 g Protein 38 g Fedt 3 g (13%) Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• StenbiderStenbider er en rund og benet fisk. Den har et tykt skind der er besat med syv rækker af...
• Jordbær, chokolade, "crème brûlèe"-rør og krydderurterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os