Logo

Agerhøns i rødvinssauce og tranebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Perdreau roti au vin rouge et aux airelles 

4 agerhøns
2 fed hvidløg
Salt og peber

Kartofler:
4 store kartofler
Smør
Olie
Salt og peber

Garniture:
1 hvidkål
2 gulerødder
1 porre
100 gr bacon
Salt og peber
Smør

Sauce:
1/2 liter rødvin
200 gr smør
Ryggen af agerhønsene
100 gr tranebær
Salt og peber
Bouquet garni
2 spsk honning

Agerhønsene rengøres. Hvidløgene hakkes groft og fyldes indeni agerhønsene, krydres med salt og peber. Brunes af i en pande med halvt smør og halvt olie og steges færdig i ovnen i ca. 15-20 min. ved 200°C. Rygbenet skæres fra, og hakkes i stykker.

Garniture:
Hvidkålens blade skilles og pocheres i vand. Gulerødder og porre skæres i brunoise og pocheres. Bacon skæres i små terninger og ristes i smør på en pande. Grøntsags-brunoisen og bacon blandes og krydres med salt og peber og fyldes i de pocherede hvidkålsblade. Disse lukkes som en pakke og lægges på en smurt plade. Varmes i ovnen.

Pommes Darphin (rösti)
Kartoflerne skrælles og rives groft. Vandet presses omhyggeligt ud af kartoflerne.

På en varm pande med klaret smør ristes kartoflerne på hver side til de er møre og sprøde. Krydres med salt og peber.


Sauce:
Tranebærrene pocheres i vand og honning af 4 omgange for at fjerne bitterheden. Tranebærrene skal afkøles før hver pochering, da de ellers vil koge til pure. Rødvinen, ryggen fra agerhønsene, lidt vand samt en bouquet garni kommes i en dyb pande og reduceres. Saucen sigtes og monteres med smørret. Smages til med salt og peber og til slut kommes de honningpocherede tranebær i.

Anretning:
Agerhønsene parteres. Lægges på tallerkenen sammen med hvidkålspakken samt Pommes Darphin og til slut hældes saucen over. Man kan evt. komme lidt beurre blanc ovenpå hvidkålspakken.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Portugisiske løgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillspid med kyllingekød og satay sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødmende makrelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pærer med karamelsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!