Logo

Amerikansk burger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikansk burger

 

Nyd en god grillstegt burger med "det hele". Vi giver opskriften på en god hjemmerørt mayonnaise - en færdigkøbt mayonnaise kan også bruges.

Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca. 10 min. 4 personer

 

#

Bøffer:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Dressing:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

lidt salt

2 tsk dijonsennep

3 tsk citronsaft eller vineddike

2 dl neutralt smagende olie

2-3 fed hvidløg

3-4 spsk hakket persille

 

Endvidere:

3-4 faste tomater

1 rødløg

3-4 syltede agurker

4 burgerboller

1 dl tomatketchup

8 salatblade

*

 

1. Tænd grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før du kan grille.

 

2. Dressing: Rør æggeblommerne med salt og tilsæt sennep og citronsaft.

Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.

Smag til med salt, knust hvidløg og hakket persille.

 

3. Form kødet til 4 flade bøffer på 1 cm tykkelse.

Pensl bøfferne med olie og brun dem på den varme grill.

Krydr med salt og peber og steg bøfferne færdige ved middel varme ca. 4 min. på hver side, til de er akkurat gennemstegte.

 

4. Skær tomaterne i store både og grill dem på alle sider, til de er lune.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver.

Skær de syltede agurker i skiver.

 

5. Varm bollerne på grillen og flæk dem.

Smør bollerne med tomatketchup og mayonnaise-dressing.

Læg dem sammen med salatblade, grillbøf, syltet agurk og rødløg.

Nyd frisklavet med de grillstegte tomatbåde.

 

Amerikansk burger


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BøfsandwichBøfsandwich er to stykker burgerbolle med en hakkebøf imellem: en slags variant af en...
• Franske hakkebøfferEr der en sjat rødvin tilbage fra weekenden, så lad den sætte præg på hakkebøfferne
• Krydret kødsauce og kartoffelmosLav en stor portion kødsauce og lidt ekstra kartoffelmos, så er fredag aftens deep pan...
• Valnøddefromage på hasselnøddebundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os