Logo

Amerikansk burger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikansk burger

 

Nyd en god grillstegt burger med "det hele". Vi giver opskriften på en god hjemmerørt mayonnaise - en færdigkøbt mayonnaise kan også bruges.

Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca. 10 min. 4 personer

 

#

Bøffer:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Dressing:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

lidt salt

2 tsk dijonsennep

3 tsk citronsaft eller vineddike

2 dl neutralt smagende olie

2-3 fed hvidløg

3-4 spsk hakket persille

 

Endvidere:

3-4 faste tomater

1 rødløg

3-4 syltede agurker

4 burgerboller

1 dl tomatketchup

8 salatblade

*

 

1. Tænd grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før du kan grille.

 

2. Dressing: Rør æggeblommerne med salt og tilsæt sennep og citronsaft.

Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.

Smag til med salt, knust hvidløg og hakket persille.

 

3. Form kødet til 4 flade bøffer på 1 cm tykkelse.

Pensl bøfferne med olie og brun dem på den varme grill.

Krydr med salt og peber og steg bøfferne færdige ved middel varme ca. 4 min. på hver side, til de er akkurat gennemstegte.

 

4. Skær tomaterne i store både og grill dem på alle sider, til de er lune.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver.

Skær de syltede agurker i skiver.

 

5. Varm bollerne på grillen og flæk dem.

Smør bollerne med tomatketchup og mayonnaise-dressing.

Læg dem sammen med salatblade, grillbøf, syltet agurk og rødløg.

Nyd frisklavet med de grillstegte tomatbåde.

 

Amerikansk burger


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 14 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødboller i krydret suppe med risPrøv at servere kogte kødboller på en ny måde - i en krydret suppe med ris og grønsager
• BalkanrullerBalkanruller, bosnisk Cevapcici. Opskrift på de krydrede og spændstige kødruller,...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os