Logo

Amagerkoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amagerkoteletter

 

Amagerkoteletter er nakkekoteletter braiseret med kål, løg og kartofler. Nyd retten med den lækre stegesky.

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

6 tykke nakkekoteletter

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

1 kg kartofler

3 løg

1 spsk olie

1 savojkål eller 1 lille hvidkål

2 dl vand eller urte- eller kalvebouillon

 

Tilbehør: persille

evt. groft brød eller rugbrød sennep

*

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun koteletterne i gyldent smør og olie på en pande ved god varme i 1 minut på hver side, og krydr med salt og peber.

Kasser pandefedtet.

 

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.

Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dryppe af.

Pil løgene, skær dem i skiver og steg dem klare i olie.

 

Skær kålen i grove stykker uden stok og steg dem med løgene i ca 5 min. under omrøring.

Krydr med salt.

 

Læg halvdelen af kål- og løgblandingen i et ovnfast fad.

Fordel kartoffel skiverne på kålen, og krydr med salt og peber.

Læg de brunede koteletter ovenpå, og dæk dem med resten af kål-løgblandingen.

Hæld vand eller bouillon ved.

 

Dæk fadet til med låg eller stanniol. og sæt det i ovnen ved 175 °C.

Bag i ca. 45 min, til koteletter, kartofler og kål er møre.

 

Drys med hakket persille og nyd evt med groft brød eller rugbrød, sennep og måske en kold Amager Bryghus pilsner.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Braiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mosBraiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mos med peberrod. Prøv denne...
• Mexicansk pulled pork med adobosaucePulled Pork er en amerikansk ret fra sydstaterne. Den består af svinekød, som er...
• Braiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mosBraiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mos med peberrod. Prøv denne...
• PlumpuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os