Logo

And som i Peking

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2000 g and, friskslagtet

Marinade:
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl risbrændevin (sake) eller tør sherry
5 spsk flydende (akacie)honning
1 dl sesam eller jordnøddeolie
1 tsk stødt ingefær

Sauce:
skyen fra anden
1 dl vand
soja
lidt sukker

pandekager:
300 g hvedemel
2 dl kogende vand
2 spsk kinesisk soja

grønsager:
agurkestave
forårsløg
bønnespirer
mandarinbåde - eller skiver
houisinsauce

Skær først anden igennem langs brystbenet med en skarp kniv. Del den fra halsen med mod gumpen. Løs rygraden i begge sider med en tung, skarp kniv. Skær den ud, men ikke helt igennem. Anden skal hænge sammen et par cm. over gumpen. Fjern halsen og de yderste vingespidser. Tør anden meget godt med et rent viskestykke. Læg den evt. til tørre med skindsiden opad et par timer, et køligt tørt sted.
Bland marinaden. Pas på med soja, den kan gøre marinaden for salt. Sæt ovnen på 160ºC
Læg anden på risten over bradepanden med skindsiden nedad, bredt helt ud. Pensl indersiden med marinaden og lad anden stege 30 minutter. Vend den og pensl skindsiden og steg yderlig 30 minutter. Pensl den af og til.
Sæt varmen op til 250ºC. Pensl igen og brun anden, til den er lak - rødbrun, ca. 20 minutter. Dæmp evt. for varmen de sidste 5 minutter hvis den tager for meget farve.
Sluk for ovnen og lad anden blive stående for åben ovndør et par minutter. Tag anden ud af ovnen og lad den stå ca. 15 minutter inden den skæres ud.

Sauce :
Hæld skyen fra bradepanden op i en gryde. Tilsæt 1 dl vand, lad det koge op, skum fedtet af og smag til med soja og sukker.

Pandekager :
Kom melet i en skål. Lav en fordybning i midten og hæld det kogende vand i. Ælt det sammen til en dej. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hvile 15 minutter.
Rul dejen ud på et melet bord. Den skal være ca. 1/2 cm. tyk. Udstik cirkler på ca. 6 cm. (et glas kan bruges). Pensl halvdelen af dem med olie og læg dem oven på de upenslede cirkler.
Rul de sammenlagte cirkler til pandekager på ca. 15 cm. i diameter. Steg dem på en tør hed pande i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åben ovndør). Del pandekagerne og stænk
dem med soja straks før de spises.

Servering :
Skær anden ud og server den med de istandgjorte grønsager og mandarinbådene. På original peking-vis spises andekødet i små stykker, ligesom det sprøde skind, indpakkede i en pandekage sammen med nogle af grønsagerne.
--
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.292 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling fra NormandietEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Wraps med kalkunEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kålgryde med oksekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær-foolEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os