Logo

Andebryst med appelsin og rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andebryst med appelsin og rødvinssauce

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/lav varme

Forberedelse: 15 minutter + 1 times marinering. Stegetid: 15 minutter

 

4 andebryster uden ben

1 stor appelsin, revet skal og saft

1 fed hvidløg, knust

1 skalotteløg, finthakket

1 laurbærblad

2,5 dl rødvin

2 spsk balsamicoeddike

1 tsk sukker

salt og friskkværnet sort peber

3 spsk ribsgelé

 

A. Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind, der hænger ud over kanten af kødet (se tip fra kokken nedenfor).

Rids fedtet i rombemønster helt ind til kødet.

Læg kødet i et en­kelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal og gnid den ind i fedtet.

Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet.

Lad det marinere i mindst 1 time.

 

B. Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af.

Hæld resten af marinaden i en lille kasserolle, tilsæt balsamico­eddike og sukker og bring marinaden i kog.

Lad den simre, til den er kogt ind til det halve.

Sigt marinaden over i en ren kasse­rolle, smag til med salt og peber og pisk ribsgeleen i. Lad sau­cen koge i endnu 1-2 min., til den er kogt en smule ind.

 

C. Læg imens andekødet med skindet nedad på stegeristen og grill det direkte over lav varme i 9-10 min., til skindet er gyldent.

Vend kødet og lad det grille yderligere 8-9 min., til det er blevet fast at røre ved og gennemstegt.

 

D. Skær kødet i skiver og server med den varme sauce til.

 

Tips: Andeskind har et meget højt fedtindhold, så det er vigtigt at fjer­ne overflødigt fedt for at undgå, at ilden blusser op. Hvis det sker, må man flytte kødet væk fra den direkte varme et øjeblik, så flammerne kan dø hen, og derefter fortsætte stegningen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 8.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede auberginer og peberfrugter - Bohémienne Bohémienne er et andet ord for sigøjner, og ingen, synes at vide, hvorfor denne enkle ret...
• Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grønsagspande med tunfiskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• DessertblommerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os