Logo

Andebryst med kål og æblemos med peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andebryst med kål og æblemos med peberrod

 

Æble, kål og peberrod er en skøn kombination, og sammen med andebryst har du ingredienserne til en velsmagende middag.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min.  Fryseegnet. 4 personer

 

#

2-4 andebryster

salt og friskkværnet peber

1 lille savojkål

 

Æblemos:

500 g æbler (gerne madæbler)

½ dl vand

50 g sukker (afhængig af æblesort)

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

2-3 spsk friskrevet peberrod

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

 

RIDS skindet på andebrysterne i rudemønster, men undgå at ridse i selve kødet.

Steg dem med skindsiden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 min så fedtet smelter fra.

Skru op og brun, til skindet er sprødt. Krydr med salt og peber.

 

VEND andebrysterne, og steg på kødsiden i ca. 15 min., til de er som ønsket: svagt rosa eller gennemstegt. Lad kødet hvile i 5-10 min.

 

ÆBLEMOS: Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.

Kog æbler og vand under låg i 5-10 min., til de er helt møre.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Smag til med sukker og krydderier, mens mosen er varm. Afkøl.

 

RØR æblemosen med friskrevet peberrod.

 

SNIT kålen rundt om stokken.

Kog den snittede savojkål i 3-4 min. i kogende letsaltet vand.

Afdryp i en sigte.

 

SKÆR andebrysterne i skiver og server med æblemos med peberrod, savojkål og kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 248 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Letsprængt andebrvst med urtemos og peberrodPrøv at salte og koge et berberiandebryst det smager skønt også som pålæg på rugbrød med...
• And med oliven og frugtsalatDe salte og let bitre oliven giver modspil til den fede and. Til dessert er der abemad med...
• Letsprængt andebrvst med urtemos og peberrodPrøv at salte og koge et berberiandebryst det smager skønt også som pålæg på rugbrød med...
• Bær med vanillecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os