Logo

Andebryst med rødvinssauce + Karamelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Køb berberi-andebryster: De er meget smagfulde og kødfulde og sammenlignet med andre tamænder er de temmelig fedtfattige

Køb berberi-andebryster: De er meget smagfulde og kødfulde og sammenlignet med andre tamænder er de temmelig fedtfattige

 

150 g røget stribet flæsk

200 g champignon

2 fed hvidløg

2 andebryster (à 350 g)

salt og peber

2,5 dl rødvin

1 dl hønsebouillon

saucejævning

1 glas perleløg (170 g drænet vægt)

 

Flæsket skæres i terninger.

Champignoner gøres i stand.

Hvidløgsfed skæres i skiver.

Skindet på andebrysterne ridses i rudeformede tern.

Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og steg dem i ca. 10 minutter ved mellemvarme.

Der krydres med salt og peber, kødet vendes og steges videre i 2 minutter på den anden side.

Derefter pakkes det ind i alufolie og hviler lidt. Fedtet hældes fra.

Spæk, champignoner og hvidløg kommes på panden og steges i 2-3 minutter under omrøring.

Rødvin og hønsebouillon hældes ved, bringes i kog og jævnes med lidt saucejævning til brun sauce.

Perleløg dryppes af og blandes i saucen.

Smag til med salt og peber.

Andebrysterne skæres i skiver og serveres med saucen.

Kan serveres med Marinerede courgetter, bagte eller stegte kartofler.

 

Madopskrift billede

Marinerede courgetter

Courgetter smager ikke af så meget i sig selv. Marineret med krydderurter og krydderier bliver de dog til en smagsoplevelse af de sjældne

Tilberedning: 25 min. (plus tid til marinering). Til 2 portioner:

 

400 g courgetter

1 fed hvidløg

1 rød chili

1 løg

(oliven)olie til at stege i

salt, peber og sukker

4 stilke timian

2 spsk citronsaft

1 dl grønsagsbouillon

 

Courgetter gøres i stand, skæres i tredjedele på langs og derefter i brede stave.

Hvidløgsfeddet skæres i tynde skiver.

Chilien skæres op, udkernes og skæres i fine strimler.

Løget hakkes.

Courgetterne deles i 2 portioner, som hver for sig svitses på en pande eller en grillpande i 1 spsk olie.

De krydres med salt og peber og lægges i en skål.

Løg, hvidløg, timianstilke og chili svitses let i 1 spsk olie.

Kog panden af med 2 spsk citronsaft og 1 dl grønsagsbouillon, hæld det hele i en skål og pisk 2 spsk (oliven)olie i.

Smag til med salt, peber og 1 knsp sukker.

Hæld det hele over courgetterne, som marineres i 2 timer.

 

Pr. portion: 3 g protein. 26 g fedt, 9 g kulh. = 279 kcal

-

Madopskrift billede

Karamelcreme

Hvem kan finde på at smelte karamelbolcher til en lækker creme i stedet for at komme dem i munden? Det kan laboratoriekokke. Fantastisk!

Tilberedning: 30 min. (plus tid til afkøling). Til 6 portioner:

 

70 g hårde karamelbolcher

4 dl mælk

30 g Maizena

4 spsk karamellikør (eller karamelsirup)

170 g ananaskirsebær (physalis)

150 g mascarpone

24 isvafler (se billede)

 

Karamelbolcher hakkes og koges op med mælk under hyppig omrøring.

Maizena og karamellikør (eller karamelsirup) røres glat og hældes i karamelmælken.

Det hele bringes i kog under omrøring hældes i en skål og køles af.

Ananaskirsebær tages ud af deres hylstre (på nær 6) og halveres.

Mascarpone røres i karamelcremer.

Af 24 isvafler lægges der hhv. 2 vafler på 6 tallerkener.

Halvdelen af cremen, halvdelen af de halverede bær, resten af vaflerne, cremen og bærrene lægges lagvis ovenpå.

Pynt med de hele bær.

 

Pr. portion: 5 g protein, 22 g fedt, 33 g kulh, = 368 kcal

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her