Logo

Andebryst med ovnstegt rødkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andebryst med ovnstegt rødkål

 

Andebryst i ovn: En nem og ukompliceret opskrift, hvor andebrystet med garanti bliver sprødstegt

6 portioner Stegetid: Ca. 55 min. ved 200 °C. Grill: Ca. 2 min.

 

# Ingredienser

400 g fintsnittet rødkål

4 zittauerløg i både (ca. 225 g)

2 appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)

3 uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)

250 g svesker uden sten

25 g smør i mindre stykker

2 spsk mørk balsamicoeddike

1 spsk tørret timian

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

½ liter andebouillon

3 andebryster (ca. 900 g)

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

 

Sauce:

sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt

2 spsk hvedemel

1½ dl piskefløde

kulør

*

 

* Fremgangsmåde

Bland grønsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande.

Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen.

Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.

 

Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst.

Drys dem på begge sider med salt og peber.

Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist.

Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen.

 

Steg retten de sidste ca. 35 min.

Tag rødkålsblandingen ud og hold den varm.

Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt.

Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.

 

Sauce

Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog.

Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål.

Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen.

Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Tilsæt kulør og smag til.

 

Ved serveringen

Smag den ovnstegte rødkål til.

Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad.

Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst med græskar og rød karryPrøv at spise and på en helt ny måde. Her har vi stegt andestykker sammen med græskar,...
• Grydestegt moskusandAnden bliver rigtig god og saftig så opskriften kan varmt anbefales frem for at stege...
• Andelår med æbler, løg og sveskerSteg andelårene i en stegepose, så saft og kraft bevares og saucen får en intens smag af...
• Pærer i chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os