Logo

Andelever med korn og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andelever med korn og svampe

 

Andelever smager mildt og godt og skal kun steges i ganske få minutter, så den stadig er rosa indeni. Her serveret med en slags risotto med korn og svampe og en frisk og sprød salat.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 35 min.

 

#

1 pakke frossen andelever (300 g)

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

250 g svampe (champignon, bøgebatte, østershatte)

150 g kornperler (spelt, rug eller byg)

½ spsk olie

1 bundt citrontimian

1 dl hvidvin

3 dl bouillon

½ spsk olie

15 g smør

salt og peber

 

Salat:

1 julesalat

1 æble

50 g rucola eller feldsalat

½ spsk citronsaft

1 spsk olie

salt og peber

*

 

Tø leveren op, skær senerne af, og skær leverne i passende stykker.

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker.

Brun svampene i en gryde med y, spsk olie ved høj varme i 2-3 min.

Tilsæt skalotteløg og hvidløg, skru ned, og steg under omrøring i 3 min.

 

Skyl kornperlerne i koldt vand, og vend dem i gryden.

Tilsæt vin, og kog det næsten væk.

Tilsæt bouillon og 1 spsk citrontimian, og lad retten simre til kornperlerne er møre og har absorberet væsken (20-25 min.).

Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs om nødvendigt.

Smag til med salt og peber.

 

Skyl julesalaten, og snit den fint.

Vask og udkern æblet, og skær det i tynde strimler eller både.

Skyl og slyng salatbladene.

Pisk citronsaft sammen med olie, salt og peber, og vend salater og æbler i.

 

Steg andeleverstykkerne på en varm pande med olie og smør i ca. 2 min. på hver side.

Krydr dem med citrontimian, salt og peber.

 

Anret svamperetten på varme tallerkner, og læg de stegte leverstykker ovenpå.

Server med salaten.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt kalvelever med appelsinKalvelever er en billig delikatesse, som er nem og hurtig at tilberede. Den er mest saftig...
• Kalvelever med champignoner og rødløg 30 fedt %Skøn aftensmad til 4 personer - og så er det fedtfattigt
• Fegato alla venezianaDet er en hel speciel - og umådelig dejlig - måde at servere lever på. Det er...
• Kold, flamberet Cointreau­-mandelbisquit med ribsmousselineEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os