Logo

Andelever med korn og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andelever med korn og svampe

 

Andelever smager mildt og godt og skal kun steges i ganske få minutter, så den stadig er rosa indeni. Her serveret med en slags risotto med korn og svampe og en frisk og sprød salat.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 35 min.

 

#

1 pakke frossen andelever (300 g)

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

250 g svampe (champignon, bøgebatte, østershatte)

150 g kornperler (spelt, rug eller byg)

½ spsk olie

1 bundt citrontimian

1 dl hvidvin

3 dl bouillon

½ spsk olie

15 g smør

salt og peber

 

Salat:

1 julesalat

1 æble

50 g rucola eller feldsalat

½ spsk citronsaft

1 spsk olie

salt og peber

*

 

Tø leveren op, skær senerne af, og skær leverne i passende stykker.

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker.

Brun svampene i en gryde med y, spsk olie ved høj varme i 2-3 min.

Tilsæt skalotteløg og hvidløg, skru ned, og steg under omrøring i 3 min.

 

Skyl kornperlerne i koldt vand, og vend dem i gryden.

Tilsæt vin, og kog det næsten væk.

Tilsæt bouillon og 1 spsk citrontimian, og lad retten simre til kornperlerne er møre og har absorberet væsken (20-25 min.).

Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs om nødvendigt.

Smag til med salt og peber.

 

Skyl julesalaten, og snit den fint.

Vask og udkern æblet, og skær det i tynde strimler eller både.

Skyl og slyng salatbladene.

Pisk citronsaft sammen med olie, salt og peber, og vend salater og æbler i.

 

Steg andeleverstykkerne på en varm pande med olie og smør i ca. 2 min. på hver side.

Krydr dem med citrontimian, salt og peber.

 

Anret svamperetten på varme tallerkner, og læg de stegte leverstykker ovenpå.

Server med salaten.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andelever med æbler på surdejsbrødAndelever fås som frostvare og er meget delikat stegt i en salat eller på en æggekage....
• Leverpande med champignonKalvelever og kyllingelever har en mild smag, og sammen med champignon, tomater og...
• Lever med kartoffelmosEt let måltid anrettet på hver sin tallerken sparer opvask og tid. En god ide til...
• Blodgrape Parfait, Gele Royal og krondildParfait er en frossen dessert, der kunne minde om is. Desserten laves på sukker, æg og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os