Logo

Andesteg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Andesteg 2

1 and på 3-3,5 kg
salt og peber 
2 syrlige æbler 
ca. 15  svesker uden sten 

Sauce:
hals, vingespidser, kråse og hjerte
1 lille løg
1 lille gulerod 
evt. 2 tsk. andebouillon 
5 dl vand 
1 spsk smør 
1/2 spsk hvedemel 
1 dl fløde 13% 

 

Tag indmaden ud af anden, og tør den godt.

Skær vingespidser og hals af, og gem dem til saucen.
Gnid anden ind- og udvendigt med salt og lidt peber.
Skær æblerne i både, og kom dem i anden sammen med sveskerne.
Luk med kødnåle.

Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad.
Brun først anden ved 250°C i 20 min. med brystet nedad, vend den og og dæmp varmen til 160°C - hæld evt fedtet fra, hæld ca ½ l vand i bradepanden og lad anden stege ca 2½ time.

Mærk ved låret om det løsner sig og se om kødsaften er klar.

Lad anden køle lidt af, inden den parterres.

Skær lårene fri helt om på ryggen. Del i over- og underlår.

Skær brystet fri på hver side, og del det i 3-4 stykker.
Eller del anden på begge sider af rygraden, og klip/skær bryst og ryg ud sammen.

 

Sauce:
Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte sammen med grønsagerne og evt. bouillon 1 time.
Si det (det kan gøres i god tid).

Hæld stegeskyen fra anden oveni.

Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven).

Smelt smørret, og pisk melet i.

Spæd med skyen, til saucen er tilpas.
Kom fløden i, og kog saucen igennem.

Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé.

Farv med lidt kulør.

 

Alternative stegetider:

Langtidsstegt and:
Læg en rist over bradepanden.

Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten.

Hæld 1 liter vand i bradepanden – sæt den i en forvarmet ovn v/130°C.

Lad den stege ca. 4 timer.

Vend anden og lad den stege videre med brystet opad i 1¾-2 timer mere

Altså ca. 6 timer i alt.

Hvis du steger anden dagen før:
Klip anden ud når den er næsten kold og læg den i en bradepande, pensel anden med andefedt og læg alufolie over.

Anden varmes ca. 45 min v/ 100°C varmluft ell. 125°C i almindelig ovn, tag anden ud og skru op til 200°C, når ovnen er varm tages alufolien af og anden sættes ind igen og steger ca. 15 min.

Skulle anden mod forventning ikke være sprød, kan den evt. gives nogle minutter under grill, men hold godt øje med den.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• OvnbixEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Flamberet entrecõteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pig's trottersEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nina's nøddefromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os