Logo

Asiatisk kylling i karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Asiatisk kylling i karry

 

Asiatisk kylling smager fantastisk. Denne opskrift på asiatisk kylling er med friske grønsager, kokosmælk, ingefær og bliver serveret med basmati ris.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 90 min.

 

# Asiatisk kylling i karry:

1 kylling (ca. 1200 g)

3 gulerødder

2 løg

2 porrer

2 fed hvidløg

3 spsk olie eller kokosolie

1 tsk karrypasta

1 tsk stødt karry

2 spsk hvedemel

½ l kyllingefond fra kogelagen

1 ds kokosmælk

1 cm frisk ingefær

 

Tilbehør:

1 håndfuld frisk koriander

1 æble

4 dl basmatiris

2 stængler citrongræs (evt.)

*

 

Kog kyllingen i 1½-2 l vand i ca 1 time sammen med peberkorn og salt

Hvis du har lidt frisk timian, persillekviste og laurbærblade liggende kan du tilsætte det til kogelagen

Skum kogelagen af for urenheder og tilsæt evt. mere vand undervejs så kyllingen er dækket af vand

Du kan evt. lægge et stykke bagepapir med en tallerken ovenpå for at holde kyllingen nede i vandet

 

Skræl gulerødderne, rens porrer og skær dem i mundrette stykker

Kog dem møre i kogelagen og tag dem op med en hulske og sæt til side

Når kyllingen er færdig plukkes kødet af i store stykker og kogelagen sigtes

 

Sautér løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt karryen og varm det godt igennem under omrøring

Tilsæt mel og bag det af inden kogelagen fra kyllingen tilsættes

Start med halvdelen, rør godt rundt, så alle klumper bliver rørt ud og tilsæt så resten

Kog saucen godt igennem og smag til

 

Det plukkede kyllingekød varmes op i saucen sammen med gulerødder og porrer

Riv frisk ingefær ned i retten lige inden servering

Server med basmatiris kogt med citrongræs, friske æbleskiver og masser af frisk koriander

 

TIPS: Hvis du har det svært med koriandersmagen, kan du bruge en rød basilikum.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Barbecuemarineret kyllingelårKylling og barbecue passer bare perfekt med hinanden, blandt andet fordi barbecuemarinaden...
• Salat med kylling, fennikel og jordbærLet, anderledes og spændende aftensmad. Kødet bliver ekstra saftigt, når du marinerer det...
• Kyllingespid med urter og sataysaucePrøv nogle thai-inspirerede spyd med en lækker peanutsauce
• JordbærsandwichEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os