Logo

Asiatiske kødboller med sesam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Asiatiske kødboller med sesam

 

De små svinekødsboller bliver sprøde i ovnen, mens du laver de lynstegte grønsager. Nemmere bliver det ikke.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min. Kødbollerne er fryseegnede. 4 personer

 

#

1 citrongræs

1 fed hvidløg

1 bundt forårsløg

400-500 g hakket svinekød

1 dl rasp

1 spsk sojasauce

¾ dl vand

½ dl sesamfrø

 

Grønsager:

½ blomkål

1 gul peberfrugt

250 g cherrytomater

150 g sukkerærter

2 spsk olie

 

Tilbehør:

kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

sød chilisauce

sojasauce

*

 

1. Hak den nederste tredjedel af citrongræsset (den tykke ende) fint.

Hak hvidløg og 1 forårsløg fint.

Bland citrongræs, hvidløg og forårsløg med kød, rasp, sojasauce og vand.

Form ca. 20 små boller af farsen.

 

2. Hæld sesamfrøene på en tallerken og tril bollerne i frøene.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 min.

 

3. Skær resten af forårsløgene i stykker på 5 cm på skrå, del blomkålen i små buketter, og skær peberfrugten i trekantede stykker. Halver tomaterne. Steg blomkål, forårsløg og peberfrugter i olien på en stor pande i 3-4 min. Tilsæt sukkerærter og tomater og steg et par min. mere.

 

4. Server svinekødsbollerne med kogte ris og lynstegte grønsager og dryp med sød chilisauce og sojasauce.

 

Tips: Resten af citrongræsset kan du koge med risene eller gemme til en thailandsk suppe eller gryderet. Det kan fryses.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadeller med fyldDu kan vælge at fylde frikadellerne med gulerods- eller karryfyld. Vi giver også opskrift...
• Sommerpostej med kartoffelsalat og sursøde grønsagerDenne postej er virkelig værtindevenlig. Den skal nemlig forberedes 1-2 dage før,, så...
• Frikadeller med æblesalat og selleripuréEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Karamelrand 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os