Logo

Aspargessuppe med vanilje + flute med kryddersmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ved første øjekast en modig komposition. Men det klart: Asparges og vanilje passer sammen som danseparret Ginger og Fred, og raffineret flute med kryddersmør, tomater og basilikum ...

Aspargessuppe med vanilje

Ved første øjekast en modig komposition. Men efter første skefuld er det klart: Asparges og vanilje passer sammen som danseparret Ginger og Fred.

 

750 g hvide asparges

1 løg

1 spsk smør

salt, peber og ½ tsk sukker

8 dl grønsagsbouillon

1½ dl piskefløde

1-2 spsk appelsinjuice

1 spsk smør

korn fra ½ vaniljestang

1 tsk strimler af appelsinskal, økologisk

2 spsk kørvelblade

*

A. Hvide asparges skrælles, og de hårde ender skæres af.

Aspargeshovederne skæres af, halveres på langs og stilles til side.

Stænglerne skæres i stykker og 1 løg skæres i terninger.

Smør smeltes i en gryde og begge dele steges et øjeblik ved lav varme.

Der krydres med salt, peber og ½ tsk sukker.

Grønsagsbouillon hældes i, og det hele små koger under låg i 15-20 minutter.

B. Suppen pureres, 1½ dl piskefløde hældes i, og det hele koges op igen.

Der smages til med salt, peber og 1-2 spsk appelsinjuice.

1 spsk smør smeltes på en pande, og aspargeshovederne, korn fra ½ vaniljestang og 1 tsk strimler af appelsinskal steges i 3-4 minutter og krydres med salt, peber og 1 knsp sukker.

Suppen rettes an med aspargeshovederne og 2 spsk kørvelblade.

Pr. portion: 4 g protein, 15 g fedt, 7 g kulh. = 189 kcal 783 kJ

--

Madopskrift billede

Flute i vifteform

Direkte fra den varme ovn og lige til at sætte tænderne i: raffineret flute med kryddersmør, tomater og basilikum.  Tilberedning: 30 min.

 

6 små tomater

24 basilikumblade

1 flute, ca. 100 g

100 g krydderurtesmør

A. Tomater skæres i skiver. Basilikumblade nippes af stilkene.

Flute ridses med 1,5 cm mellemrum, men skæres ikke igennem.

Krydderurtesmør smøres i ridserne.

Kom 1 tomatskive og 1 basilikumblad i pr. ridse.

B. Fluten lægges på en plade.

Den bages i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 8-10 minutter.

Pr. portion: 5 g protein, 22 g fedt, 28 g kulh. = 322 kcal 1352 kJ

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammekølle med løgsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bressekylling med morkler i flødesauceHer finder du helt bestemt en fransk inspireret opskrift. Lækker ret perfekt til gæsterne....
• MatrosgrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kold rabarbersuppe med appelsin-isbjergEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os