![Bøf i butterdej](/images/show_images/2016/4/clip_1460911420372.png)
En ret for dem som synes om sprød butterdej. Dejen fyldes
med oksekød, champignoner, løg og bacon eller røget skinke.
• Vælg helst magert oksekød.
• Bacon og røget skinke til fører B-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Bøf i butterdej
4 tynde skiver mørt oksekød (600 g)
1 spsk smør eller margarine
1 løg
4 skiver mager bacon (eller røget skinke)
125 g friske eller konserverede champignon
4 plader butterdej
4 spsk kyllingeleverpostej
* Fremgangsmåde:
1 Lad kødet fa stuetemperatur.
Varm ovnen til 200 °C.
Beklæd en plade med bagepapir og stil den til side.
2 Smelt fedtstoffet på en stor teflonpande og brun hastigt
kødskiverne på begge sider.
Tag dem af panden og hold dem varme.
3 Pil løget og hak det fint.
Striml baconskiverne og steg strimlerne sammen med løget på
panden.
Rens svampene og hak dem fint og kom dem i baconblandingen.
Lad det stege yderligere 2 min. Tag panden fra varmen.
4 Rul butterdejen ud til kvadratiske plader.
Læg en skive kød på hver plade.
Smør kyllingeleverpostej på kødet og fordel champignon-,
løg- og baconblandingen henover.
Fold dejen sammen over fyldet og knib sammenføjningerne til
(se Tips & råd).
5 Læg pakkerne på pladen og bag i ovnen 30-40 min.
Tips & råd
![Bøf i butterdej](/images/show_images/2016/4/clip_1460911420375.png)
Sådan folder du butterdejen: løft hjørnerne af dej pladen op
mod midten.
Knib hjørnerne sammen i toppen. Tryk derefter
sammenføjningerne sammen.
![Bøf i butterdej](/images/show_images/2016/4/clip_1460911420378.png)
Champignoner kan spises rå, marinerede, stegte eller stuvede.
Man kan bruge alle dele på champignonen.
Rengør svampen for løs jord og snavs.
FORBERED
Lav butterdejspakkerne klar dagen i forvejen og opbevar dem
på en plade i køleskabet.
Tag pladen ud og lad den stå lidt i stuetemperatur. Bag som
anvist ovenfor.
PR. PORTION: Energi: Kcal 624 = kJ 2620
Kulhydrat 33 g Protein 42 g Fedt 36 g (52%) Fibre 1 g