Logo

Bøffer med bearnaisesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøffer med bearnaisesmør

 

Erstat den elskede bearnaisesauce med bearnaisesmør. Det er nemt og smager godt. Smørret kan forberedes i god tid og opbevares i køleskabet.

Arbejdstid: 35 min. Koge/stege/bagetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

2 møre bøffer af oksefilet el. lign.

½ spsk olie

salt og peber

 

Ovnstegte kartofler:

4-500 g kartofler (både)

½ spsk olie

 

Bearnaisesmør:

75-100 g blødt smør

2 tsk bearnaiseessens

1 spsk frisk estragon (hakket)

salt og peber

 

Marinerede grønsager:

500 g grønsager, fx gulerødder, rødløg, forårsløg, blomkål, broccoli, grønne asparges, grønne bønner, (sukker)ærter (alle i små stykker)

2 tsk dijonsennep

1 spsk sherry-vineddike, balsamico el.lign.

2-3 spsk olie

salt og peber

*

 

Vend kartoflerne med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.

Sæt dem i ovnen ved 200 °C i ca. 30 min.

 

Rør smørret med de øvrige ingredienser.

Fyld det i en smørskål eller form det til en rulle i et stykke bagepapir og sæt det i køleskabet.

 

Blancher grønsagerne 1-3 min. i kogende, letsaltet vand en slags ad gangen.

Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.

 

Pisk dressingen sammen og vend grønsagerne i.

 

Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem på en varm pande med olie eller på din grill.

Skru ned og steg dem yderligere 1-3 min. på hver side efter tykkelse.

 

Server bøfferne med kartofler, bearnaisesmør og grønsager.

 

TIPS: Du kan evt. røre en større mængde smør og fryse det i passende portioner; det tør ganske hurtigt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 324 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Enchilada med chilisauce og majskolberEn enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan...
• Oksesteg og nøddekage med isVi har givet weekendmenuens oksesteg sommerligt tilbehør med en kold basilikumsauce og...
• Chili con carne wrapEn tortilla fyldt med saftigt oksekød, kidneybønner, friske tomater og en grov guacamole....
• Rabarbertærte med havregrynEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os