Logo

Bacalao – Klipfisk i fad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bacalao – Klipfisk i fad

 

Bacalao betyder på spansk egentlig blot klipfisk, men bruges også om retten her, hvor fisken bages med kartofler, løg og tomater. Retten kan også tilberedes med ferske torskefileter.

 

# Ingredienser:

400 g klipfisk
1 kg kartofler i skiver
4 store løg i strimler

3 peberfrugter i strimler

4 fed hakket hvidløg
2 spsk olie
600 g hakkede flåede tomater – evt. 2 ds. drænede
½ potte frisk basilikum
2 ½ dl mælk

*

 

Udvand klipfisken i flere hold vand i mindst 10 timer.

Bring fisken langsomt i kog i rigelig vand.

Når vandet skælver tages fisken op.

Giv kartoflerne et kort opkog i kogevandet fra klipfisken.
Sauter løg, peberfrugt og hvidløg ved svag varme i olien til løgene er helt bløde uden at være blevet mørke, ca. 20 min.

Tænd ovnen på 200 °C.

Saml retten i et stort ildfast fad.

Krydr med salt, peber og basilikum mellem lagene (pas på med salt, hvis du bruger klipfisk).

Læg et lag kartofler nederst.

Derefter halvdelen af løgblandingen og tomaterne.

I midten lægges fisk i portionsstykker eller flager.

Fortsæt med kartofler og tomater.

Slut med løgblandingen.

Varm mælken og hæld den over retten.

Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ca. 45 min. eller til kartoflerne er møre.

 

Tips: Hvis der bruges frisk torsk beregnes 600 g, der gerne må saltes let et par timer før retten tilberedes. Grønsager per person: ca. 350 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.700 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her