
 
500 g hakket oksekød 
3 spsk rasp 
1 dl vand 
1 dl kaffefløde 
salt 
peber 
1 spsk kartoffelmel 
1 æg 
lidt timian 
1 løg 
1 lille glas champignon 
8 skiver bacon 
12 rå kartofler 
salt 
peber 
1,5 dl kaffefløde 
smørklatter 
Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. 
Imens svitses det hakkede løg og ituskårne svampe i lidt smør. 
Afsvales. 
Blandes med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars, der stilles koldt i en times tid. 
Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ovnfast fad. 
Overhældes med fløden. 
Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200ºC i 15 minutter. 
Kødet formes til 8 ovale bøffer. 
Omkring hver rulles en skive bacon. 
Bøfferne lægges på de halvbagte kartofler. 
Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille og ved 225ºC i ca.20-25 minutter, til kartoflerne er møre. 
Læg tomatskiver i kanten af fadet og pynt med en dusk persille. 
Serveres med 3 tomater og persille.