Logo

Baconburger og cheeseburger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Baconburger og cheeseburger

 

Saftige bøffer i boller med bacon eller ost mums! Og bollerne kan du også nemt bage selv.

 

Bacon burger

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 15 min.

#

500 g hakket oksekød 8-10% fedt

1 skive lyst brød

2 spsk mælk

1-2 tsk HP sauce eller engelsk sauce

150 g bacon i skiver

salt og peber

 

Endvidere:

4 burgerboller

4 spsk mayonnaise eller dijonnaise

4-8 salatblade

1-2 tomater

*

 

Skær skorperne af brødet, og riv det i små stykker.

Mos dem sammen med mælken, og ælt massen i kødet sammen med HP sauce, salt og peber.

Del farsen i 4 portioner, og form dem til flade bøffer.

 

Steg baconskiverne sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Steg nu bøfferne på panden i 4-5 min. på hver side.

 

Rist bollerne let, og smør dem med mayonnaise.

Læg dem sammen med salatblade, tomatskiver, bøffer og bacon.

 

TIPS: Steg evt. tomatskiverne i et par min. på panden, inden de lægges i burgeren.

Ælt evt. I idt knust hvidløg sammen med kødet.

 

Cheeseburger

Prøv også at bruge italiensk mozzarella eller blåskimmelost i stedet for almindelig fast ost.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 10 min.

#

500 g hakket oksekød 8-10% fedt

½ spsk olie

4 skiver ost

salt og peber

 

Endvidere:

4 burgerboller

sennep og ketchup

4-8 salatblade

1-2 tomater

½ løg

syltede agurker

*

 

Ælt kødet sammen med salt og peber, og form det til4 bøffer.

Steg dem på en varm pande med olie i 4-5 min. på hver side.

Læg osten på bøfferne de sidste 2 min. af stegetiden, og lad den akkurat smelte.

 

Rist bollerne, og smør "underne med ketchup og "overne" med sennep.

Fyld dem med salatblade, bøffer, tomatskiver, løgringe og syltede agurker i skiver.

 

TIPS: Kødet kan evt æltes sammen med udblødt brød som i baconburgeropskriften.

 

Burgerboller

Bag selv de gode boller til din burger.

12 stk. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet

 

#

50 g smør

2½ dl mælk

1 dl vand

25 g gær

1 spsk sukker

2 tsk salt

1 tsk stødt kardemomme

1 æg

ca. 600 g hvedemel

1 æg til pensling

sesamfrø

*

 

Smelt smørret, og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 °C.

ROR gæren ud i væsken, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.

 

Rør melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelseca. 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker.

Form dem til boller, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.

Tryk dem flade, og lad dem hvile, mens ovnen varmer op tænd på 200 °C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.

Bag dem i 12-15 min., og lad dem køle af på en rist.

 

TIPS: Lav evt. rug-, fuldkorns-eller durumboller ved at erstatte 150 g hvedemel med rugmel, fuldkornshvede eller durum.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hakkebøf med appelsin-gremolataHer er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver og en frisk...
• Okseruller med senneps- og kaperssauceHer er en variation til ugens hakkede oksekød. Saucen går godt til både kartofler, pasta...
• Krydret hakkebøf med bønnesalatPrøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og friskt tilbehør
• Chokoladekurv fyldt med honningparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os