Logo

Baeckeoffe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Baeckeoffe er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grønsager. Kødet har godt af at hvile i op til to dage inden retten laves færdigt.
300 g svinekød (fx. fra nakkekoteletter eller svinebov uden ben)
300 g kalvekød (fx. kalvebov)
300 g oksesmåkød - (fx. oksetykkam)
300 g lammebov
1 pakke bacon i strimler el. tern
2 grisetæer
5 fed hvidløg
3 løg (finthakkede)
3-4 gulerødder (skåret i tern)
1 1/2 kg kartofler (skrællede og skåret i skiver)
1 1/2 porre (i skiver)
hvedemel og vand til forseglingsdejen
1 æg til pensling
Marinade:
1 fed hvidløg
1 spsk enebær
5 nelliker
5 laurbærblade
2 drys tørrede blandede urter
1 gulerod (skåret i tern)
1 løg (finthakket)
1 flaske tør hvidvin
 
Skær kødet i tern, og læg det i en skål - den må ikke være af metal!
Kom grisetæerne i, og tilsæt hvidløg, enebær, nelliker, laurbærblade, urter, gulerodstern, løg og vin.
Dæk skålen til, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer, gerne op til to dage.
Tag kød og grønsager fra ved hjælp af en sigte, men gem marinaden, og skil grønsagerne fra kødet.
Smør en stor dyb terrin indvendig med smør. (Römertopf)
Der skal være et tætsluttende låg til. Læg baconstykkerne i bunden.
Kom halvdelen af kartoflerne ovenpå, drys med salt og peber.
Kom derefter lag af kød og grønsager i, og drys med salt og peber mellem lagene.
Slut med kartoflerne.
Hæld marinaden over - den skal nå cirka 3/4 op om kød og grønsager.
Hvis ikke, tilsættes en smule vand.
 
Lav en dej af hvedemel og vand som til en fugtig brøddej.
Læg dejen mellem formen og låget for at forsegle terrinen og pensl eventuelt dejen med et pisket æg - det sidste er mest af hensyn til præsentationen.
Bag terrinen i ovnen i 3-4 timer ved 150°C og server den med en god flaske Alsace Pinot Gris.
 
Tips:Slip fantasien løs! Når først man er blevet dus med tilberedningen, kan man nemt tænke videre og fx. tilberede en kylling eller et andebryst i terrinen. Eller hvad med en version, der består af kanin, soltørrede tomater, oliven, god hvidvin og masser af basilikum?
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rosmarin-koteletterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøffer af dyrekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sesamstegt mørbrad med nem ostesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbertærte med mandellågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!