Logo

Barbecuemarinerede stegeben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Barbecuemarinerede stegeben

 

# Ingredienser

2 kg ribben / stegeben

1 løg

2 gulerødder

25 g smør

2 spsk neutral olie

2 terninger grønsagsbouillon

4 laurbærblade

10 peberkorn

 

Barbecuemarinade:

1½ dl ketchup

1 spsk hvidvinseddike

½ dl brun farin

1 spsk soja

½ tsk hvidløgspulver

1 tsk paprika

1 tsk salt

 

Tilbehør: Groft flûte og grøn salat

 

* Tilberedning

1. Forvarm ovnen på 225 °C.

Dup stegeben tørre med et viskestykke og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Kom bagepladen i ovnen og brun stegebenene i ca 20 min, til de er gyldne.

 

2. Skær løg og gulerødder i grove stykker.

Varm smør og olie i en stor gryde og sauter løg og gulerødder i ca 2 min ved middelvarme.

Kom de brunede stegeben i gryden, dæk til med vand og tilsæt bouillonterninger.

Bring i kog og skum af.

Tilsæt laurbærblade og peberkorn.


3. Kog stegeben ved svag varme under låg i ca 1 time og 30 minutter. (Se tips herfra)

Si skyen fra og lad stegeben dryppe af.

Kassér sky og urter.

 

4. Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en lille gryde og lad det koge langsomt op.

Indstil ovnen til 180 °C.


5. Pensl stegeben med barbecuemarinaden og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Steg dem i ovnen eller på grillen i 10-15 minutter, til de er glaserede.

Anret stegeben på et fad, servér med blandet grøn salat og groft brød. Nydes straks.


TIPS: I stedet for at koge benene kan du pensle med marinaden og komme dem i en stegepose (eller pakke dem i alufolie), tilsætte en sjat madeira og stege dem i ovnen ved 180 °C i 45-60 min og fortsætte fra punkt 5.

 

Energi pr person: 1545 kJ/368 kcal. Næring pr 100 g: Protein: 13,5 g. Fedt: 10 g. Kulhydrat: 10 g.

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gode ben - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ribben glaseredeSødt, stærkt og røget; alt i samme mundfuld. Ribben og bønner er den perfekte kombination
• Gode ben - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan og honning cupcakesDejlige cupcakes med banan, honning og valnødder. Banan og honning gør disse cupcakes...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!