Logo

Barbecuemarineret kyllingelår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Barbecuemarineret kyllingelår


Dertil serveres 2 slags salat samt nybagte flute med revet ost og krydderurter.

 

Disse kyllingelår smager virkelig godt. Kylling og barbecue passer bare perfekt med hinanden, blandt andet fordi barbecuemarinaden giver en let karamellisering, som bare smager som en drøm.

 

# Ingredienser
1500 g kyllingelår (ca. 15 stk.)
½ portion barbecuesauce


* Fremgangsmåde

Tilbered en halv portion barbecuesauce efter fremgangsmåden nedenfor, og køl den af.

Kom kyllingelårene i en pose, og hæld halvdelen af barbecuesaucen over.

Luk posen.

Stil kyllingelårene på køl i minimum 24 timer.

Vend posen en gang imellem, så marinaden bliver fordelt.

 

Forvarm en ovn på 180 °C varmluft.

Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir.

Tilbered kyllingelårene i ovnen i 30 minutter.

Vend dem hvert 8.-10. minutter, og pensel med den resterende barbecuemarinade.

 

Du kan nu vælge, om tilberedningen af kyllingelårene skal forsætte i ovnen eller om de skal grilles.

I ovnen skal kyllingelårene have ca. 20 minutter mere – fortsæt med at vende og pensle.

På grillen skal kyllingelårene have ca. 10 minutter (indirekte varme) – vend og pensl med barbecuesauce et par gange.

 

 

Barbecuesauce

Hjemmelavede marinader er meget bedre end de marinader man kan købe, og denne barbecuesauce er ingen undtagelse. Den passer rigtig godt til både svinekød og kylling.

 

# Ingredienser
5 dl ketchup
2 dl brun farin
1 dl honning
1 dl Worcester/engelsk sauce
½ dl æbleeddike
½ dl olie
3 spsk soja
1 spsk dijonsennep
1 spsk paprika
2 fed presset hvidløg

*

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser i en gryde.

Opvarm saucen til kogepunktet, mens den røres rundt.

Den færdige barbecuesauce opbevares på køl i op til 14 dage.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ovnstegt kylling med rodfrugterSøndagskyllingen steges i ovnen med timian og hvidløg, rodfrugter og kartofler det hele i...
• Krydret kyllingeburger med karrydressingBurgeren er populær familie-mad, og heldigvis kan den serveres i utallige variationer. Her...
• Marokkansk kylling med abrikoser og mandler og is med sprøde havregrynskagerHovedretten er en spændende gryderet med kylling, kanel og tørret frugt. Til dessert en...
• Frugt marineret i hyldeblomstEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!