
 
350 g Basmati ris 
Ca. ½ liter vand + 1 tsk salt 
2 hele stjerneanis 
2 små stykker kanel 
1 tsk mild chili 
 
2 snittede forårsløg 
25 g ristede pinjekerner eller snittede mandler 
2 spsk friske koriander- eller persilleblade 
2 små courgetter ca. 300 g 
salt og peber 
 
Skyl og kom risene i en gryde med vand, salt og krydderier. 
Rør om og bring det hele til kogepunktet. 
Lad risene snurre ved svag varme 12-14 minutter, til de er møre og har opsuget væden. 
Anret risene i et varmt serveringsfad. 
Skær courgetterne i lange, tynde skiver og rist dem sprød-møre på en stor slip-let pande. 
Drys salt og peber på courgetterne og læg dem rundt i kanten af fadet og server med det ønskede tilbehør. 
Serveres med chutney, afdryppet yoghurt naturel samt tyrkisk brød.