![Benløse fugle Selvom navnet antyder indhold af fugl, laves benløse fugle oftestaf oksekød. Her bruges en okseklup samt spæk til at holde sammen på kødet. Retten serveres med vildt sauce, hvide kartofler og rødkål.](/images/articles/s2/2015/4/23/benløse-fugle.jpg)
4 personer
Okseklump
100 g spæk
100 g margarine
salt, peber,
kulør
Ribsgele
Vildt sauce:
50 g margarine
2 spsk hvedemel
¼ l vand
¼ l mælk
De tynde kødskiver bankes ud. Rulles sammen med en tynd skive røget spæk, en tandstikker stikkes igennem kødrullen på langs. Brunes og steges i vildtsauce i ca 1 time.
Vildsauce: Margarinen brunes let melet tilsættes og bages igennem med mælk der er blandet op med vandet, lidt efter lidt og koger igennem før hver tilsætning af vædske. Tilsæt kulør, ribsgele, salt og peber.
Serveres med hvide kartofler og rødkål.
--