Logo

Benløse fugle -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Benløse fugle laves traditonen tro ikke af fugle med af oksekød, her okseinderlår. Her er retten blandt andet også lavet med gulerødder og kartofler. Server gerne med godt hjemmelavet brød til.
(4 personer)
 
600 g okseinderlår i 8 skiver.
200 g spæk i strim­ler.
8 små gulerødder.
4 gulerødder.
1 bdt persille.
Hvidløg.
6 dl mørk bouillon.
4 store tomater.
Olivenolie.
Cayennepeber.
Paprika.
500 g kartofler.
Salt, peber
Tilbehør:  Purløg, persille og hjemmebagt brød
 
Skræl og blancher de 8 gulerødder.
Vask og pluk persillen.
Bank kødet let og læg en blancheret gule­rod, lidt spækstrimler og plukket persille på.
Rul kødet omkring og bind op med kødsnor (rullerne skal ligne paupietter).
Pil og snit hvidløget, skræl og form de 4 gulerødder sam store oliven (det kaldes at tournere).
Blancher tomaterne, fjern skind og kerner og skær kødet i strimler.
Brun kødet i olivenolie i en tykbundet gryde med paprika og cayennepeber samt hvidløg, tilsæt bouil­lon og lad retten småsimre under låg i co. ½ time.
Tilsæt kartofler og de tournerede gulerødder og lod simre videre, til kortoflerne er møre.
Tag kødet op, fjern snoren og skær i tykke skiver.
Korn tomatstrirnler i saucen, smag til med salt og peber og server kødet med saucen, der har fået konsistens af kartofler, gulerødder og tomater.
Pynt evt. med lidt frisksnittet hvidløg og persille og ser­ver de benløse fugle med godt hjemmebagt brød til.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.081 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?