
 
 
1 kg Bisonbov eller -bryst uden ben 
2-3 gulerødder 
1 løg 
50 g smør 
3 spsk hvedemel 
5 dl (lys) bouillon eller vand 
Krydderurtebuket (timian laurbærblad og persille)
Salt og peber 
 
Tilbehør: 
250 g skalotteløg eller perleløg 
250 g små champignon 
50 g smør 
150 g grønærter 
Hakket persille 
 
Jævning: 
1 æggeblomme 
1 dl piskefløde 
Skær kødet i mundrette stykker. 
Gør gulerødderne i stand og pil løget. Del grønsagerne et par gange.
Varm smørret op i en tykbundet gryde. 
Krydr kødet med salt og peber og vend det i det varme smør, uden at det tager farve.
Tag kødet op, svits grønsagerne kort og læg kødet tilbage i gryden til 
grønsagerne. 
Drys melet over og bland godt.
Tilsæt bouillonen (vandet) lidt efter lidt under omrøring, og bring retten 
i kog.
Tilsæt krydderurtebuketten og lad retten koge under låg ved svag varme 
1-1 ½ time til kødet er helt mørt. 
Pil imens skalotteløgene og smelt derefter 25 g smør på en pande. 
Lad dem (eller perleløgene) mørne ved svag til jævn varme uden at tage farve. 
Stil dem til side i en skål.
Skær rodenderne af champignonerne. 
Skyl dem kort og koldt og tør dem. 
Smelt de resterende 25 g smør på panden og lad også champignonerne 
mørne, uden at de tager farve. 
Kog ærterne 2-3 minutter i letsaltet vand.
Efter 1-1 ½ times kogning tages gryden af varmen. 
Læg kød og grønsager (med en hulske) i et varmt, halvdybt fad og dæk med et låg. 
Den tilbageblevne "suppe" kan eventuelt sigtes.
Tag en skål og pisk æggeblommen sammen med fløden.
Bring suppen i kog igen og smag til med salt og peber. 
Tag gryden af varmen, pisk lidt af den hede suppe sammen med æggeblandingen i skålen og hæld det tilbage i gryden. 
Herefter må den ikke koge, så skiller den.
Vend tilbehøret (løg, champignon og ærter) i den varme sauce og hæld den 
over kødet. 
Drys med hakket persille lige før serveringen.
Tips: Byd pillekartofler, baguette eller løse ris til. Tilsæt eventuelt andre grønsager, der koger med i suppen de sidste minutter. Selleri og 
gulerødder i tern, små blomkålsbuketter eller asparges. Lad årstiden 
bestemme.