Logo

Blishøne med rosmarinkartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blishøne er ikke en ret man ofte spiser. Dette skyldes at det ikke er en let fugl at få fat i. Men mange, der har prøvet at spise blishøne synes det smager dejligt, så måske er det også noget for dig.

 

Blishøns:
2 blishøns
smør
Sauce:
skrog fra hønsene
3 spsk olie
1/2 gulerod
1 porre
1/10 knoldselleri
persillestilk
Maizenamel
50 g smør
Svampe:
3-400 g vilde svampe (F.eks. Karl johan svampe eller alm. kantarel. Alm. svampe kan også anvendes)
25 g smør
Rosmarinkartoffelpurée:
6 store bagekartofler
lidt frisk rosmarin
100 g smør
salt og peber

Partér hønsene i brystfileter, lår og skrog. Læg brystfileterne på køl. Når du har tilberedt det meste af tilbehøret, brunes brystfileterne af og steges ca. 10 minutter i ovn ved 210ºC. Trækker 10 minutter før udskæring. Låret sættes i ovnen til skindet brunes, ca. 15 minutter ved 210ºC. Sauce: Brun skrog og lår af i en gryde i 3 spsk olie. Tag det op, skær gulerod, porre og selleri i små stykker og brun det af. Kom skrog og lår i og dæk med vand, tilsæt persillestilk. Lad det koge stille i 3 timer. Tag lårene op når de er møre (ca. 45 min.). Sigt fonden, skum fedtet af og lad det koge ind til ca. 1 1/2 dl Fonden koges op, jævnes med lidt Maizenamel udrørt i lidt koldt vand og piskes op med 50 g smør.
Svampe:
Svampene renses og ristes på en tør pande, tilsættes 25 g smør, samt salt og peber.
Rosmarinkartoffelpurée:
Bagekartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. Dampes tørre og moses. Tilsættes smør, salt, peber og fintskåren rosmarin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.417 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Agerhøns i rødvinssauce og tranebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• LaksetomaterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boeuf en daubeBoeuf en danube er en gryderet, der oprindeligt stammer fra Provence i Frankrig. Retten...
• Abrikoser under sabayonnedækkeAbrikoser under sabayonnedække er en meget smagsfuld og delikat dessert, som skal nydes...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os