Logo

Blishøne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Blishøns er ikke noget nogen længere sælger. Det må man ikke. Men man må gerne få dem foræret af en jæger, og får man det kan de snildt spises.

4 blishøns, flåede og rensede
1 l sødmælk
ca. 50 g smør
ca. 50 g hvedemel
1 trekant Danablu
3-4 spiseskefulde ribsgele
salt, peber
evt. 1-2 bouillonterninger.

Blishønsene skylles godt.

Tørres i køkkenrulle og brunes i en tykbundet gryde.

Imens tilberedes en almindelig opbagning af hvedemel, mælken og smørret, smagt til med salt, peber, gele og danablu - og evt. bouillonterninger.
Opbagningen hældes over de brunede fugle så den dækker og de småsimre til de er møre - prøv efter en times tid om du kan stikke en finger i gennem låret.

Så er de der. Tag fuglene op og smag saucen til med mere gele, mere danablu, salt og peber - hvis det er nødvendigt.

Server med en god kartoffel eller kartoffelmos til, halve skiver æble eller pære kogt møre i sukkervand og fyldt med en klat gele - sådan gjorde man i gamle dage - og byd evt. en reven gulerodssalat til for at afbøde den lidt tunge og måske ikke helt sunde ret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her